Adrian Nastase, adio Parlament? [1]

Condamnat la doi ani de puscarie cu executare, fostul premier Adrian Nastase ar putea pune in cui hainele de parlamentar

. In cazul in care hotararea de ieri a magistratilor Curtii Supreme ar ramane definitiva, Nastase ar fi obligat sa stea patru ani pe tusa, departe de institutia parlamentara care i-a asigurat notorietatea politica.

La condamnarea de doi ani pe care politicianul PSD-ist a primit-o ieri, judecatorii au plusat cu inca o pedeapsa, prin care alti doi ani Nastase va avea interzise anumite drepturi civile. Conform articolului 64, literele a, b si c din Codul Penal, fostul prim-ministru nu va avea dreptul de a alege si de a fi ales, nu va avea voie sa ocupe functii publice (secretar de stat, ministru, prefect) si, de asemenea, ii va fi interzis sa mai detina functii similare cu cele pe care le-a avut atunci cand a comis fapta de coruptie constatata de instanta.

Fara functii publice

Cu alte cuvinte, patru ani legati, Adrian Nastase nu va avea voie sa mai fie deputat, senator, ori prim-ministru. Daca dupa aceasta perioada in care el va sta departe de scaunul caldut de politician va mai fi capabil sa ia totul de la zero pentru a-si petici cariera de parlamentar, el ar putea sa ceara instantei reabilitarea sa. Toate aceste interdictii impuse de magistrati vor intra in vigoare doar daca hotararea de ieri va ramane definitiva si irevocabila.

Este dator 88.000 de lei

Procesul pe care tocmai l-a pierdut ii produce lui Adrian Nastase o paguba nu numai in ceea ce privese cariera politica, dar si in buzunarul propriu. Fostul prim-ministru trebuie sa plateasca, potrivit sentintei, 88.000 de lei, suma care reprezinta cheltuieli de judecata si cuantumul banilor pe care acesta i-ar fi primit din afacerile ilegale.

Voteaza articolul!

+9

0

| 1188 vizualizari
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Ian 2012 - 06:24
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39086&titlu=Adrian_Nastase__adio_Parlament?