Tokes: Liderii UDMR sunt caraghiosi cand imi cer demisia [1]

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, astazi, ca cei care sustin ca dupa demisia din UDMR ar trebui sa plece si din Parlamentul European sunt "caraghiosi", deoarece ei au insistat sa candideze pentru "a le salva lista"

. "Sunt caraghiosi (liderii UDMR - n.r.). Nu ei m-au trimis in Parlamentul European. Eu am candidat intr-o coalitie, dupa ce ei m-au rugat respectuos sa le salvez lista, iar eu, in spiritul unitatii nationale, am acceptat aceasta oferta. Ulterior, ei interpreteaza ca ar fi meritul lor ca eu sunt in Parlamentul European, dar sunt acolo pentru ca m-au trimis maghiarii din Transilvania", a declarat Tokes. Presedintele de onoare al UDMR Marko Bela a sustinut, ca Laszlo Tokes ar fi trebuit sa demisioneze nu doar din UDMR, ci si din Parlamentul European, daca era corect, deoarece a fost ales in Legislativul european pe listele Uniunii. "Domnul Tokes, daca era corect, demult trebuia sa isi dea demisia, dar nu numai din UDMR, ci si din functia de deputat in Parlamentul European, fiindca acolo a intrat pe lista UDMR si, dupa aceea, s-a delimitat de UDMR si permanent a atacat organizatia care l-a trimis la Bruxelles. Deci, demult trebuia sa isi dea demisia", a punctat Marko Bela. Laszlo Tokes si-a anuntat demisia din UDMR, luni dimineata, reclamand pozitia permisiva a Uniunii privind investitia de la Rosia Montana, comportamentul unor deputati UDMR ce incearca sa zadarniceasca activitatea ANI si participarea UDMR la guvernare de dragul puterii. La alegerile pentru Parlamentul European din 2007, Tokes a candidat ca independent si a fost ales eurodeputat, iar in 2009 a candidat pe primul loc pe lista comuna a UDMR si CNMT, numita "Lista Solidaritatii" pentru Parlamentul European, fiind ales eurodeputat. El a fost ales apoi vicepresedinte al PE.


Publicat de : ---
Data publicării: 16 Mar 2012 - 05:56
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39246&titlu=Tokes__Liderii_UDMR_sunt_caraghiosi_cand_imi_cer_demisia