Presedintele Basescu a promulgat legea potrivit careia infractiunile de omor nu se mai prescriu [1]

Autor: C

. S.

Seful statului a promulgat, joi, legea prin care se elimina prescriptia raspunderii penale si a pedepselor in cazul infractiunilor de omor comise cu intentie, de genocid, contra umanitatii si de razboi.

Administratia Prezidentiala a anuntat, prin intermediul unui comunicat, faptul ca presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii nr.286/2009 privind Codul penal.

Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputatilor, forul decizional, pe 28 februarie. Legea prevede eliminarea prescriptiei pentru raspunderea penala in cazul infractiunii de omor – comisa cu intentie (directa sau indirecta) – in varianta simpla si in formele sale agravate – si in cazul infractiunilor intentionate care au avut ca urmare moartea victimei, potrivit Mediafax.

Proiectul mai prevede si eliminarea prescriptiei pedepselor in cazul infractiunilor de omor si completarea textelor de lege care prevad si imprescriptibilitatea infractiunilor de genocid, contra umanitatii si de razboi.


Publicat de : ---
Data publicării: 16 Mar 2012 - 06:04
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39247&titlu=Presedintele_Basescu_a_promulgat_legea_potrivit_careia_infractiunile_de_omor_nu_se_mai_prescriu