Un deputat PSD cere o pozitie de solidaritate cu Nastase [1]

Deputatul PSD Ion Stan, demis, luni, de BPN din functia de presedinte al organizatiei Dambovita, cere, joi, intr-o scrisoare deschisa adresata celorlati lideri de filiale si parlamentarilor PSD, convocarea urgenta a CExN si CN pentru adoptarea unei pozitii de solidaritate cu Adrian Nastase

.

Ion Stan precizeaza ca procesul in care Nastase a fost condamnat este, de fapt, procesul campaniilor electorale ale PSD si acuza faptul ca actualii lideri ai partidului, dar si ministri in Guvernul Ponta, tac in aceasta privinta, ascunzandu-se dupa fotoliile de demnitari.

"Desi PSD are in aceste momente o mare si grava problema, care a iesit la veala odata cu tentativa de suicid a lui Adrian Nastase, liderii marcanti ai partidului tac, iar ministrii partidului se ascund in spatele fotoliilor de demnitari pe care le ocupa in Guvernul Ponta. Procesul in care Nastase a devenit victima strategiilor de lupta impotriva coruptiei ale lui Traian Basescu si Monica Macovei nu a fost procesul lui Nastase, ci procesul campaniilor electoral ale PSD din anul 2004", precizeaza Stan intr-o scrisoare deschisa adresata presedintilor organizatiilor judetene ale PSD si parlamentarilor PSD.

Stan le cere liderilor de filiale PSD si parlamentarilor partidului sa nu se complaca intr-o atitudine lasa care suna a vinovatie colectiva. "Tacerea noastra, a tuturor, ne acopera de rusine si atitudinea lasa in care ne complacem suna a vinovatie colectiva pentru «asa zisele ilegalitati» de care suntem acuzati ca le-am fi savarsit in campania pentru alegerile generale si prezidentiale din 2004", precizeaza Stan.

El mentioneaza ca Nastase nu a putut accepta o sentinta nedreapta si o condamnare esentialmente politia, pe care Traian Basescu i-ar fi promis-o si care ar fi fost validata de "protectorii externi" ai acestuia, care i-au cerut capul lui Nastase.

"Asadar, problema pe care o are PSD este una de a opta intre asumarea unei atitudini corecte in ceea ce priveste un proces care a avut ca obiect campania sa electorala sau a adopta atitudinea lasa de indiferenta fata de actiunile unei justitii care functioneaza dupa criterii de oportunitate politica. Va adresez rugamintea de a solicita conducerii PSD convocarea de urgenta a unei reuniuni a Comitetului Executiv National si a Consiliului National pentru a analiza situatia creata si pentru a exprima o pozitie publica de solidaritate cu Adrian Nastase si cu familia acestuia", mai arata Stan in scrisoarea citata.

Ion Stan a fost demis, luni, prin votul unanim al Biroului Permanent National, de la presedintia PSD Dambovita si inlocuit cu noul presedinte al CJ Dambovitaa, Adrian Tutuianu.


Publicat de : ---
Data publicării: 22 Iun 2012 - 05:26
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39566&titlu=Un_deputat_PSD_cere_o_pozitie_de_solidaritate_cu_Nastase