TELEFONUL LUI BASESCU. Senatorii vor sa-l lase pe presedintele suspendat fara linia de la STS. Ce spune seful Telecomunicatiilor speciale [1]

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, dupa audierea sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, ca membrii comisiei au ajuns la concluzia ca instalarea si functionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Basescu se situeaza in afara prevederilor si normelor legale

.

Concluzia comisiei il contrazice pe seful STS, generalul Marcel Opris, care a declarat, joi, dupa audierea sa in Comisia de aparare a Senatului, ca a prezentat toate documentele, hotarari ale CSAT, care arata ca instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Basescu s-a facut in mod legal.

"Procedurile acestea sunt clasificate. Procedurile acestea, care sunt hotarari ale Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care au fost prezentate comisiei si pe care comisia le stie, sunt proceduri clasificate si pot fi consultate numai de catre cei abilitati. Au fost prezentate comisiei, dansii sunt abilitati sa le vada. Exista o prevedere speciala care spune ce poate sa aiba sau nu un beneficiar", a declarat Opris.

Cristian David a declarat, la finalul sedintei comisiei de aparare din Senat, in cadrul careia a fost audiat si seful STS, Marcel Opris, ca presedintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale la sediul de campanie al presedintelui suspendat, Traian Basescu.

Presedintele Comisiei de aparare a sustinut ca generalul Marcel Opris si-a depasit competentele.

Cristian David a anuntat ca va trimite Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) concluziile comisiei de aparare pe aceasta tema.

Marcel Opris a aratat ca membrii Comisiei de aparare vor trebui sa-si spuna punctul de vedere, dupa ce le-a prezentat toate legile care reglementeaza activitatea STS si care arata ca a actionat potrivit legilor si procedurilor.

"Nu noi facem procedurile, noi le aplicam. Este o mare problema. Cred ca nu prezenta mea este importanta acum, ci cei care trebuie sa decida daca eu am actionat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesanta", a spus seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Opris a mai mentionat ca nu poate arata acele documente care dovedesc ca a actionat conform legii, pentru ca procedurile sunt clasificate.


Publicat de : ---
Data publicării: 20 Iul 2012 - 05:54
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39761&titlu=TELEFONUL_LUI_BASESCU__Senatorii_vor_sa_l_lase_pe_presedintele_suspendat_fara_linia_de_la_STS__Ce_spune_seful_Telecomunicatiilor_speciale