Flutur si Popescu arunca responsabilitatea cheltuielilor de la CJ in curtea USL [1]

  Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, fost presedinte al CJ Suceava, a declarat, luni seara, ca rezultatele verificarilor Curtii de Conturi a Romaniei privind activitatea CJ Suceava in mandatul sau fac referire la studii de fezabilitate realizate inainte sa preia el mandatul

. Si fostul presedinte al Consiliului judetean Dambovita din partea PDL, Florin Popescu arunca vina in tabara USL.

 Intr-o declaratie de presa, Gheorghe Flutur a aratat ca, dupa alegerile din luna iunie, majoritatea USL din Senat a solicitat Curtii de Conturi verificari la doar doua consilii judetene, conduse de presedinti PDL, Suceava si Dambovita. El mentioneaza ca in ceea ce priveste verificarile de la Suceava, intocmirea de studii de fezabiliate fara acoperire si fara finalitate, reprezinta o practica PSD.  ”Studiile de fezabilitate la care se face referire in raportul Curtii de Conturi au fost contractate de predecesorul meu, presedinte al PSD Suceava la acel moment. In ce ma priveste, am facut eforturi uriase pentru a obtine fonduri in vederea finantarii proiectelor pentru care s-au intocmit studiile de fezabilitate, reusind sa obtin bani pentru majoritatea dintre ele”, a precizat Flutur.

El considera ca actuala conducere a Consiliului Judetean Suceava trebuie sa se implice pentru derularea in continuare a proiectelor si investitiilor in judet, inclusiv pentru a utiliza studiile de fezabilitate pe care chiar ei le-au comandat si sa gaseasca surse de finantare. In ceea ce priveste sporurile sau indemnizatiile obtinute de salariatii Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur a precizat ca acestea au fost acordate ca urmare a unor hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile si adauga ca si in aceasta perioada salariatii continua sa-si apere drepturile in instanta. “In judetul Suceava s-au derulat foarte multe proiecte in timpul mandatului meu insemnand un volum mare de munca prin care am reusit sa atragem fonduri asa cum nu s-a mai reusit in niciun mandat. Nu doresc sa comentez aprecierile care sunt facute pe marginea acestui raport al Curtii de Conturi, aprecieri si comentarii facute acum in plina campanie electorala”, a mai spus Gheorghe Flutur.

In raportul Curtii de Conturi prezentat Senatului se arata ca au fost identificate studii de fezabilitate in valoare de peste 1,7 milioane de lei pentru un muzeu si patru drumuri judetene realizate si achitate in perioada 2009-2010, investitii care nu au mai inceput sau nu au continuat, dar si studii de fezabilitate din 2007, in valoare de 319,000 de lei, pentru 13 drumuri judetene, studii care nu au fost folosite pentru ca nu s-au gasit fonduri necesare derularii investitiilor. Totodata, se arata ca au fost facute plati nelegale in suma de peste 1,8 milioane de lei reprezentand indemnizatii de dispozitiv de 25 la suta pentru angajatii CJ Suceava si institutiilor din subordine, dar si prin stabilirea eronata a salariului angajatului ce efectua controlul financiar preventiv la Camera Agricola Suceava.

Mai mult, au fost constatate nereguli in ceea ce priveste cheltuielile cu bunurile si serviciile, dar si nerespectarea prevederilor privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Prime de sarbatori, “sporuri de penibilitate?, apartamente inchiriate in strainatate sau studii de fezabilitate! Milioane de lei cheltuiti fara baza legala de sase administratii locale din perioada Guvernarii Boc. Asta au descoperit inspectorii Curtii de Conturi.

Fostul presedinte al Consiliului judetean Dambovita din partea PDL, Florin Popescu arunca vina in tabara USL. “Ma bucur ca a aparut acest raport al CC care face precizari referitoare la activitatea mea ca presedinte de Consiliu Judetean pentru ca de cand am pierdut alegereile, USL ma acuza ca aici e un jaf de sute de miliarde, de mii de miliarde”, a declarat Florin Popescu la emisiunea “Ultima Ora” de la Romania TV. Potrivit raportului Curtii de Conturi, reprezentantii Consiliului Judetean Dambovita au inchiriat luni de zile doua apartamente, la Castellon, in Spania, si la Bruxelles, cu aproximativ 50.000 de lei fiecare. Fostul presedinte al Consiliului Judetan, Florin Popescu, are pentru fiecare o explicatie surprinzatoare.”El este inchiriat, de fapt, in anul 2005, cand presedintele CJ era de la PSD”, a precizat Florin Popescu. “La Castellon, in Spania, e alta situatie, acolo sunt 40.000 de Damboviteni care muncesc si aveau nevoie de un contact cu cei de acasa (…) Este o salariata acolo care, intamplator, dupa ce am pierdut alegerile am aflat ca este nepoata unui ministru al guvernului Ponta (…) Nu am inchiriat eu, e din 2006, eu eram atunci in opozitie”, a adaugat Popescu.

Inspectorii Curtii de Conturi au verificat modul de cheltuire a banilor publici in 2011, la solicitarea Senatului, majoritatea autoritatilor locale vizate fiind conduse in acel moment de reprezentanti ai PDL.


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Noi 2012 - 06:50
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40179&titlu=Flutur_si_Popescu_arunca_responsabilitatea_cheltuielilor_de_la_CJ_in_curtea_USL