Primar din Botosani: Suntem blocati in comuna de cateva zile. Drumurile judetene nu sunt deszapezite [1]

Primarul comunei Mileanca din judetul Botosani a declarat marti, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca oamenii sunt blocati in localitate de cateva zile deoarece drumurile judetene nu sunt deszapezite

. Situatia din judet a fost semnalata de prefectul de Botosani, dar ministrul de Interne Mircea Dusa si premierul Victor Ponta s-au aratat iritati de intrebarile jurnalistilor si au subliniat ca autoritatile isi fac treaba.

Primarul comunei botosanene Mileanca, Ioan Ursachi, a declarat marti ca cele doua drumuri judetene care trec pe langa localitatea sa, 293 si 298, sunt impracticabile, din cauza zapezii."Nu se mai poate circula, suntem blocati total", a spus Ursachi, care a adaugat ca in comuna situatia este normala. El a precizat ca a cerut ajutor la Consiliul Judetean, dar ca situatia drumurilor nu s-a imbunatatit. Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, a admis ca la drumurile respective se lucreaza, dar ca "domnul primar cunoaste ce drumuri are si ce greu se ajunge la el cand bate vantul"."Nu a fost iarna ca asta in Botosani de 30 de ani. Zapada este inghetata si autofrezele nu fac fata", a spus Turcanu.Presedintele Consiliului Judetean a admis ca autoritatile trebuie sa deszapezeasca 650 de kilometri de drumuri cu doar 4 freze. Semnalul de alarma privind situatia din Botosani a fost tras abia azi de prefectul judetului, care a avertizat ca zeci de mii de oameni sunt izolati.Prefectul de Botosani a precizat, la Realitatea TV, ca din 30 de drumuri judetene in judet, la ora actuala 18 sunt blocate. Prefectul s-a plans de calitatea frezelor primite pentru curatarea drumurilor. "Am cerut ajutor pentru freze din prima faza a codului galben, mi s-au trimis freze, dar sunt foarte vechi si defectate. Aseara am primit 14 freze si am ramas cu 4 (...) Lucram cu utilajele contractate de CNADNR. Disponibilitatea CNADNR a fost, insa frezele sunt foarte vechi, de 50 de ani, foarte defectate", a precizat prefectul", a declarat Macaleti.

Ponta: nervos. Dusa: Nu sunt sinistrati. Prefectul sa demisioneze"Termenul de sinistrati nu e corect. Sunt 27 de sate izolate la care exista acces cu utilaje grele, cu vole, nu se poate circula cu Dacia. Dar asta nu inseamna ca sunt sinsitrate, sunt izolate fata de centrele urbane din zona, dar nu sunt sinistrate. I-am pus la dispozitie prefectului toate solicitarile: utilaje trimise din toata Moldova, i-am asigurat motorina, domnului prefect i-am solicitat sa-si dea demisia, la fel si prefectului de Neamt", a declarat Dusa.

Premierul Ponta s-a aratat iritat de intrebarile jurnalistilor cu privire la situatia din Botosani.

Intrebat, marti, cand incep actiunile de deszapezire in judetul Botosani, afectat de ninsori, Ponta a replicat ca se actioneaza deja si ca astfel de intrebari reprezinta "o jignire la adresa sutelor de oameni care muncesc acolo" ."E cumplit ce se intampla cand e vremea rea, nu a ramas un om izolat, e o jignire la adresa sutelor de oameni care muncesc acolo zi de zi. Pe bucatica de drum de la Botosani erau 16 masini care lucrau azi, am dat motorina in plus, cum adica cand incepe deszapezirea?", a declarat Ponta.


Publicat de : ---
Data publicării: 19 Dec 2012 - 06:52
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40300&titlu=Primar_din_Botosani__Suntem_blocati_in_comuna_de_cateva_zile__Drumurile_judetene_nu_sunt_deszapezite