CJ Dolj acorda operatorilor de transport aerian sprijin financiar [1]

Consiliul Judetean Dolj va acorda companiilor aeriene interesate sa opereze zboruri catre noi destinatii de pe Aeroportul International Craiova un sprijin financiar de 5,5 euro de pasager, transmite <a href="http://www

.mediafax.ro">Mediafax.

 Sprijinul va avea o valoare de 5,5 euro (echivalentul in lei) pentru fiecare pasager imbarcat in primul an si va scadea ulterior cu cate 0,5 euro in fiecare an. Sprijinul va fi acordat pe o perioada de cel mult cinci ani.

Autoritatile judetene incearca astfel sa atraga operatori aerieni la Craiova pentru a creste in special numarul destinatiilor catre tarile membre ale Uniunii Europene.

"Companiile aeriene low-cost au nevoie un program de marketing care sa le sprijine in special in primul an de la inceperea unor rute de pe aeroporturi regionale, aeroporturi mici despre care nu au informatii referitoare la cat sunt de profitabile. In 2012 am avut cu 10% mai multi pasageri comparativ cu anul 2011. Ne-am propus ca in trei ani de acum incolo sa ajungem la 250.000 de pasageri", a declarat directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

Aeroportul va organiza in acest an licitatii pentru noi rute spre Anglia si Spania.

In luna mai compania low cost Wizz Air va lansa o cursa Craiova - Bergamo, Italia.

Un sprijin primit de Wizz Air din partea altui aeroport (Timisoara) a fost declarat ajutor de stat si anulat in instanta, la cererea Carpatair.

 

Publicat de : ---
Data publicării: 30 Ian 2013 - 07:08
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=40460&titlu=CJ_Dolj_acorda_operatorilor_de_transport_aerian_sprijin_financiar