Victor Ponta: Pastram ideea de a decala alegerile parlamentare de cele prezidentiale [1]

de C

.P. Ultima ora Taguri: Nici unul. Share var addthis_config = { "data_track_clickback": true };

 

 

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca Partidul Social Democrat nu este de acord cu unirea din nou a alegerilor parlamentare cu cele prezidentiale.

 

Prezent la Leipzig, la evenimentele prilejuite de 150 de ani de social-democratie germana, liderul USL a fost intrebat ce parere are despre propunerea facuta de liberalul Tudor Chiuariu ca mandatul prezidential sa fie de patru ani.

 

Victor Ponta a fost de parere ca o opinie in acest sens ar trebui sa aiba candidatul USL la prezidentiale, Crin Antonescu, sef de partid al lui Chiuariu.

 

"Eu nu stiu daca ideea d-lui Chiuariu este agreata si de conducerea PNL - de reducere a mandatului. Va dati seama, eu nu am nimic impotriva, deoarece nu candidez la functia de presedinte, insa Crin Antonescu, care este candidatul nostru, e cel care trebuie in primul rand intrebat de dl Chiuariu. Insa aici nu personalizam, aici vorbim in principiu. Principiul este ca nu suntem de acord - PSD-ul - sa unim din nou alegerile parlamentare cu cele prezidentiale, pentru ca tocmai asta a fost ideea - de a le decala. Deci, daca sunt la patru ani, dar nu se tin, se tin in 2014, 2018, poate fi o idee foarte buna", a apreciat liderul social-democratilor.

 

Tudor Chiuariu a declarat miercuri ca PNL propune reducerea mandatului sefului statului la patru ani.

 

"Tot in legatura cu asigurarea impartialitatii, daca pastram sistemul actual si daca nu intervin alte accidente, cum ar fi alegerile anticipate in privinta presedintelui sau a Parlamentului, vom avea alegeri prezidentiale la mijlocul mandatului Parlamentului si deci niciodata nu vom confunda alegerile prezidentiale cu cele parlamentare, caz in care presedintele devine mult mai legat de o anumita forta politica ce participa la alegeri", a explicat liberalul, adaugand ca exista propuneri privind stabilirea unei date fixe pentru organizarea alegerilor parlamentare.

 

Propunerile PNL privind revizuirea Constitutiei au fost prezentate miercuri intr-o sedinta a parlamentarilor liberali, urmand sa fie luate in discutie la reuniunea Delegatiei permanente a partidului din 27 mai, informeaza Agerpres.


Publicat de : ---
Data publicării: 24 Mai 2013 - 06:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41088&titlu=Victor_Ponta__Pastram_ideea_de_a_decala_alegerile_parlamentare_de_cele_prezidentiale