Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost exclus din PNL. Antonescu: "Daca aveam articol in Statut, il dadeam afara din partid pentru penibil" [1]

FOTO: Ana Poenariu-Mediafax

Delegatia Permanenta a PNL a votat excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, si a deputatului PNL, Diana Tusa

. Inaintea sedintei Delegatiei,  Biroul Permanent National a propus excluderea din partid a celor doi. Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ca pe lista celor propusi pentru excludere din PNL se numara si trei primari din judetul Mehedinti. "Pentru" excluderea lui Chiliman au fost 139 de voturi, opt impotriva si 17 voturi au fost nule, iar pentru Diana Tusa 104 membri ai Delegatiei s-au pronuntat pentru excludere, 41 impotriva si 19 s-au abtinut.

La Delegatia Permanenta a fost prezent si primarul Andrei Chiliman pentru a-si apara cauza.

"Am venit aici sa apar liberalismul de Crin Antonescu. Nu am  venit aici sa ma apar pe mine, eu nu voi intra in logica aceasta bolsevica pe care Crin Antonescu incearca sa o imprime PNL. Am speranta ca impreuna cu colegii din PNL vom reusi sa scoatem partidul din mocirla politicianista, din obsesia pentru putere a unui singur om si ca vom reusi sa aducem PNL la valorile si la principiile liberale. Sper sa mi se dea ocazia sa vorbesc. Acuzatiile respective sunt foarte usor de demontat pentru ca nu sunt logice", a declarat la intrare in sedinta Delegatiei Permanente Chiliman. El nu a dorit sa raspunda la intrebarea daca va cere organizarea unui Congres extraordinar al PNL.

La finalul sedintei Delegatiei Permanente, Antonescu l-a ironizat pe Chiliman nu a avut un discurs liber, ci a citit argumentele sale. "Cel mai mult m-a deranjat faptul ca citea. Daca aveam articol in Statut il dadeam afara din partid pentru penibil. Nu poti invata cele doua propozitii? Nu a acordat minimul respect sa ne spuna liber, ci a citit un foarte lung text, a fost citit partidului, nici in cadrul dezbaterilor nu s-a putut produce liber domnul Chiliman", a spus liderul PNL.

Antonescu a continuat afirmand ca lucrurile nu mai putea continua in acest mod si daca Andrei Chiliman si Diana Tusa nu au demisioant, atunci PNL a facut "gestul igienic de a ne separa" de ei.

Despre fostul premier si presedinte al PNL, Calin Popescu-Tariceanu, presedintele PNL a subliniat ca nu s-a pus problema excluderii sale din partid.

"Ce mi-am dorit este sa nu participe in cortegiul lui Chiliman, Melescanu, Pitigoi. Domnul Tariceanu este si nu a fost supus la indoiala in PNL, unde sunt convins ca va si ramane", a precizat Antonescu.

Conducerea PNL Sector 1 a decis miercuri seara excluderea din PNL a fostului vicepresedinte al partidului Vlad Moisescu, un apropiat al lui Andrei Chiliman. Alaturi de acesta au mai fost exclusi din partid alti 11 membri din organizatia PNL Sector 1.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a acuzat pe Andrei Chiliman si Vlad Moisescu ca au tradat partidul la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Inaintea Sarbatorilor Parscale,, dupa ce Chiliman si Moisescu au fondat "Initiativa Romania Liberala", Antonescu le-a transmis ca nu pot fi si membri IRL si ai PNL si trebuie sa aleaga.

 

Citeste si Ultimatumul lui Antonescu: "Povestea cu Chiliman si Tariceanu nu va fi una fara sfarsit. Marionetele lui Basescu sa decida daca mai vor in PNL"

Citeste si Tariceanu il apara pe Chiliman: Excluderea sa din partid ar fi o decizie regretabila

Citeste si Antonescu: Nu este loc de impacare cu Chiliman, este o problema de demnitate pentru acesta daca mai ramane in PNL

Citeste si Crin Antonescu: ”Tradatorii ma dezgusta si ma indigneaza. Tariceanu este un secundant al tradatorului Chiliman”. EXCLUSIV


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Mai 2013 - 06:18
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41111&titlu=Primarul_Sectorului_1__Andrei_Chiliman__a_fost_exclus_din_PNL__Antonescu____Daca_aveam_articol_in_Statut__il_dadeam_afara_din_partid_pentru_penibil__