Nicolicea sustine ca mandatul de deputat al lui Becali nu a incetat! [1]

Eugen Nicolicea sustine ca, legal, mandatul de parlamentar lui Gigi Becali nu a incetat intrucat deputatii nu au acordat un vot pe hotararea prin care plenul ia act despre decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie

. Potrivit deputatului UNPR, membrii Camerei ar fi trebuit sa urmeze prevederile vechiului Statut al parlamentarilor, conform caruia un vot in plen este obligatoriu pentru ca mandatului unui parlamentar sa inceteze din punct de vedere formal.

“Incetarea mandatului se face prin hotarare, iar hotararile se adopta cu majoritatea membrilor prezenti. Probabil e o scapare ca nu a mai fost introdus la votul final. E o eroare care trebuie indreptata la noua sedinta de plen. Votul ar fi fost o formalitate iar acest lucru trebuie sa se intample. Mandatul lui Gigi Becali nu a incetat conform procedurii regulamentului vechi. E una dintre marile neplaceri pe care le-am indreptat prin noul statut. Dar deocamdata noul statut nu a intrat in vigoare, mergem pe vechiul statut, deci trebuie vot. Voi propune la urmatoarea sedinta a Biroului Permanent sa se introduca pe ordinea de zi la vot final. E nevoie de jumatate plus unu din cei prezenti. E doar o scapare pe care trebuie s-o indreptam. Faptic, mandatul lui Gigi Becali a incetat in momentul in care a fost condamnat, legal, inceteaza dupa momentul votului”, a declarat Eugen Nicolicea, joi dimineata, la Romania TV.

Deputatii au fost informati in mod oficial, miercuri, despre faptul ca Gigi Becali si-a pierdut mandatul de parlamentar o data cu condamnarea definitiva la trei ani de inchisoare cu executare. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost citita, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor.

Practic, Camera Deputatilor va avea la dispozitie trei luni pentru a organiza alegeri parlamentare pentru locul ramas vacant.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, marti, sa propuna plenului Camerei un proiect de hotarare prin care sa ia act de incetarea mandatului de deputat al lui George Becali, ca urmare a deciziei ICCJ de condamnare la trei de inchisoare. Votul din Comisie a fost secret, presa avand acces doar la dezbateri.

Deputatii juristi au apreciat ca este un caz expres de incetare a mandatului si au spus ca le pare rau de situatia lui George Becali si sunt alaturi de familia lui.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mai 2013 - 05:47
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41126&titlu=Nicolicea_sustine_ca_mandatul_de_deputat_al_lui_Becali_nu_a_incetat_