Deputatii nu scapa de sesiune extraordinara [1]

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, in plen, ca va convoca sesiunea extraordinara a Camerei, dupa ce deputatii nu au reusit sa se puna de acord asupra articolelor proiectului de lege privind punerea in aplicare a noului Cod de procedura penala

.

“Cred ca alta solutie nu este decat sa convoc sesiune extraordinara. Cei care ati votat impotriva nu va bucurati, pentru ca ati votat impotriva MCV”, a spus Zgonea, dupa ce deputatii nu s-au pus de acord asupra unor prevederi din acest proiect, informeaza Mediafax.

Dupa o pauza de consultari solicitata de liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu a anuntat ca liderii grupurilor parlamentare nu au ajuns la o concluzie si a solicitat retrimiterea legii la Comisia juridica.

Deputatii au votat ca acest proiect sa fie retrimis la comisie pentru o saptamana, iar Zgonea a spus ca va convoca sesiunea extraordinara pentru acest proiect.

Valeriu Zgonea a precizat ca sesiunea extraordinara va fi convocata saptamana viitoare, in zilele de 1 si 2 iulie.

Acest proiect de lege este ultimul din pachetul de reforma penala si pregateste punerea in aplicare noului Cod de procedura penala, prevazandu-se regulile procedurale pentru rezolvarea situatiilor tranzitorii generate de intrarea in vigoare a noului Cpp, adaptarea legislatiei speciale procesuale penale la noua reglementare cadru, a precizat reprezentantul Guvernului.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Iun 2013 - 06:05
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41283&titlu=Deputatii_nu_scapa_de_sesiune_extraordinara