Cine plateste berea lui Traian Basescu [1]

Daca, de la fiecare iesire la bere, Traian Basescu se intoarce cu cativa primari PD-L, pana in toamna, partidul va fi ca un butoi gol, fara a realiza macar ce i se intampla

. Decizia presedintelui de a da pe gat o halba, sambata, la Ungheni, Arges s-a lasat cu plecarea a 21 din cei 24 de primari, pe care formatiunea lui Vasile Blaga ii are in judet.  Desi presedintele s-a afisat doar cu notabilitatile comunei, cele doua evenimente nu pot fi disociate, vizita sa reprezentand un semnal pentru organizatia judeteana a PD-L sa actioneze. Iar aceasta a trecut imediat la fapte, intr-o maniera inedita, ce ar putea constitui si pentru alte filiale, carora li s-a intunecat perspectiva politica,  un model de urmat.

Pe scurt, cei 21 de edili s-au declarat nemultumiti de presiunile de la centru, au demisionat din functiile politice detinute, Consiliul de Coordonare local excluzandu-i apoi, din partid. Dupa un astfel de vot, s-ar putea crede ca PD-L se comporta irational si are tendinte sinucigase, fiindca niciun partid condus de oameni intregi la minte nu-si arunca peste bord primarii, aspiratoarele de voturi cele mai pretuite, si inca 21 dintr-un foc, cum nu s-a mai vazut. In plus, scapa de ei, dar ii lasa sa-si pastreze mandatele, cand, daca acestia ar fi demisionat din partid, s-ar fi organizat alegeri anticipate, iar PD-L ar fi avut sansa sa castige cateva primarii. Dl Vasile Blaga si a lui ceata nu au participat insa la jocurile din Arges, fiindca dormeau adanc. Profitand de situatie, primarii si prietenii lor s-au autoexclus, conducerea centrala a partidului luand act de manevra a doua zi, cand a dictat dizolvarea Biroului politic Arges, care se autodesfiintase deja.

Astfel, liderul pedelist Vasile Blaga a platit scump berea de la Ungheni a lui Traian Basescu. Si a fost prima dintr-un lung sir, fiindca vara nu-i ca iarna, iar presedintele si tovarasii sa din Miscarea Populara - care tocmai depune actele de transformare in partid – sunt insetati si se vor duce tot la PD-L sa-si faca plinul. Secatuirea de cadre a fostului partid prezidential va grabi constructia teritoriala a celui nou, pe nucleele absorbite la o vizita, o plimbare, o bere dezvoltandu-se organizatiile acestuia din urma. Practic, PD-L se destructureaza, o parte a lui regenerandu-se, sub ochii nostri, in „noua sansa” pe jumatate veche a politicii, Miscarea Populara.  In final, lui Vasile Blaga ii va ramane din partid doar atat cat sa se izbeasca de pragul de jos, dlui Basescu reusindu-i mereu loviturile, puse la cale la una mica.         


Publicat de : ---
Data publicrii: 23 Iul 2013 - 06:31
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41376&titlu=Cine_plateste_berea_lui_Traian_Basescu