Antonescu isi lanseaza candidatura la prezidentiale pe 31 august [1]

La sfarsitul lunii august, pe 31 august, la Constanta, va fi organizat un eveniment special, care va marca inceperea campaniei pentru prezidentiabilul Crin Antonescu, scriu jurnalistii de la “Gandul”

. In ultima luna, presedintele PNL a lipsit din spatiul public, el fiind plecat in SUA, in vizita de lucru potrivit propriilor declaratii, si in concediu in Europa.

Chiar daca pana la alegerile prezidentiale mai sunt aproximativ 15 luni, liberalii doresc sa marcheze faptul ca prezidentiabilul USL este sustinut de toti partenerii din Uniune, eliminand astfel zvonurile privind aparitia unor prezidentiabili din partea PSD. Mai mult, se va insista pe parteneriatul care exista intre Victor Ponta si Crin Antonescu. De altfel, liderul PNL a declarat ca relatia sa cu premierul “este mai asezata, mai clara si mai buna ca niciodata”, informeaza rtv.net.

Evenimentul va fi organizat de PNL si “Echipa lui Crin”, dar vor fi invitati sa participe la el si social-democratii si conservatorii. Pe scena, alaturi de Antonescu sunt asteptati liderii PSD si PC, Victor Ponta si Daniel Constantin, dar si alti lideri social-democrati.

Show-ul, care va fi dedicat in exclusivitate prezidentiabilului Crin Antonescu, va avea loc la Sala Sporturilor din Constanta, organizatorii planuind sa aduca intre 2.000 ? 2.500 de simpatizanti.

Fostul consilier prezidential din perioada interimatului lui Crin Antonescu, deputatul Radu Zlati, scrie pe blogul personal ca Antonescu “incepe sa-si cladeasca, incetul cu incetul, statura unui prezidentiabil”. El adauga ca prezidentiabilul Antonescu va incerca sa-si creeze o imagine care sa nu se suprapuna 100% peste electoratul care a votat “DA” la referendumul pentru demiterea presedintelui din vara lui 2012.”Un prezidentiabil care are taria convingerilor sale, are puterea de a merge pe drumul sau, dar care este mai asezat, mai putin vitriolant in expresii, mai concesiv cu greselile (intentionate sau nu) ale partenerilor sai. Sunt convins ca presedintele Romaniei  Crin Antonescu  va fi, in limitele prerogativelor sale constitutionale, un presedinte jucator; dar nu unul care sa dea la gioale si care sa faca pe durul la coltul blocului. Iar aceasta imagine incepe a fi constituita cu rabdare si inteligenta. Toamna lui 2013 ne va oferi, foarte probabil, o rebranduire a marcii politice Crin Antonescu”, sustine Radu Zlati.

Inainte de show-ul programat la Casa Sporturilor, liberalii se vor reuni la Constanta pentru sedintele Biroului Politic Central si ale Delegatiei Permanente. Concomitent, tinerii liberali vor participa la Scoala de Vara a TNL.

Pe agenda discutiilor Delegatiei Permamente se numara cel putin cinci subiecte fierbinti: acordul cu FMI si majorarea impozitelor, analiza activitatii ministrilor si posibila remaniere guvernamentala,  situatia primarilor si a sefilor de Consilii Judetene aflati in situatie de incompatibilitate, stabilirea datei pentru referendumul pentru modificarea Constitutiei si analizare conflictelor majore care exista in judete intre liderii PNL si PSD.


Publicat de : ---
Data publicării: 13 Aug 2013 - 06:06
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41448&titlu=Antonescu_isi_lanseaza_candidatura_la_prezidentiale_pe_31_august