Primaria Iasi plateste circa 70 mil. lei pentru un sistem de management al traficului [1]

Municipiul Iasi vrea sa imbunatateasca traficul din oras printr-un proiect de circa 79 mil

. lei care prevede implementarea unui contract de aproape 70 mil. lei. Finalizarea proiectului este estimata pentru toamna anului 2015, a anuntat UTI, castigatorul licitatiei publice organizate de primarie.


Proiectul, care va fi realizat de UTI Grup, castigatorul licitatiei organizate de Primaria Municipiului Iasi, este al doilea ca importanta si marime din Romania dupa cel implementat in Bucuresti de aceasi companie si presupune modernizarea a 90 de intersectii. Acestea vor fi echipate cu semafoare noi si cu cele mai moderne automate de dirijare a traficului care, prin intermediul senzorilor instalati in carosabil, vor permite functionarea sistemului de management al traficului in regim de dirijare adaptiv. De asemenea, traficul rutier va fi monitorizat prin instalarea unui sistem de supraveghere video urbana, ambele sisteme fiind conectate printr-o infrastructura subterana de comunicatii cu fibra optica, datele colectate fiind procesate intr-un Centru de Control specializat si dedicat activitatilor aferente managementului traficului rutier.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, valoare acestuia fiind de 69,9 milioane lei.

Printre principalele beneficii ale sistemului se numara: reducerea timpilor de asteptare la semafor, fluidizarea traficului si reducerea blocajelor, cresterea gradului de siguranta a participantilor la trafic, reducerea accidentelor rutiere si, in final, reducerea poluarii.

UTI Grup este lider national in dezvoltarea de proiecte de management al traficului rutier si a implementat astfel de proiecte atat in Romania - Bucuresti, Craiova, Deva, Zalau, Baia Mare, Brasov, Arad, Ploiesti, Medias, cat si in Polonia - Szczecin si Kalisz.


 

Publicat de : ---
Data publicării: 14 Aug 2013 - 06:22
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41456&titlu=Primaria_Iasi_plateste_circa_70_mil__lei_pentru_un_sistem_de_management_al_traficului