Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestiului, despre regionalizare: fiecare regiune va trebui sa aiba un spital-pilon [1]

Autor: Andrei Circhelan 23

.09.2013

Regionalizarea Romaniei va trebui sa tina cont si de pozitionarea marilor spitale, a declarat primarul general al Bucurestiului Sorin Oprescu, prezent la ZF Pharma Summit.

"La viitoarea regionalizare trebuie sa se tina cont de un spital pilon al fiecarei regiuni, cu un spital de asistenta cronica, si cred ca putem intra in linie dreapta, sa ne tinem doctorii acasa, sa ii trimitem la studii si sa se intoarca, pentru ca ceea ce s-a intamnplat in ultimii ani e emigrare economica. Oamenii nu mai suporta pacaleala si nu mai cred intr-un orizont bun pentru ei", a spus Oprescu.

Legat de finantarea si cheltuielile spitalelor, Oprescu a mentionat ca "8-11% din buget, banii platiti pentru lumina, intretinere etc., pentru amenajari si reparatii din spital si eventual pentru consolidari, ii dam noi de la administratia locala, dar acesti bani trebuie sa se regaseasca in aceeasi proportie in achizitia de materiale sanitare".


Publicat de : ---
Data publicării: 24 Sep 2013 - 05:55
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41582&titlu=Sorin_Oprescu__primarul_general_al_Bucurestiului__despre_regionalizare__fiecare_regiune_va_trebui_sa_aiba_un_spital_pilon