Deputat PSD: Nu cumva "Pozitia copilului" a fost premiat pentru ca se doreste denigrarea romanilor? [1]

Deputatul PSD Victor Cristea a criticat in plenul Camerei Deputatilor, premierea filmul "Pozitia copilului", aratand ca in acest film sunt folosite expresii triviale si poate a fost premiat pentru ca se doreste denigrarea poporului roman, scrie <a href="http://www

.mediafax.ro">Mediafax.

"Am fost la filmul «Pozitia copilului» si inca de la inceput am vrut sa ies din sala, erau folosite numai expresii triviale, injuraturi. Noi ne chinuim sa dam o educatie copiilor la scoala si in film sunt numai obscenitati, trivialitati. Nu cumva acel film a fost premiat pentru ca se doreste denigrarea poporului roman? Noi venim sa-i mai dam artistului bani? Sa ne denigreze, sa ne faca inculti?", a spus in plen deputatul PSD.

El a adaugat ca "un film, o poveste nu se face cu injuraturi la adresa parintilor din partea propriilor copii" si ca "nu trebuie premiat ce denigreaza poporul roman".

Cristea a facut aceste critici la dezbaterea proiectului privind exercitarea profesiei de artist care avea raport de respingere din partea comisiei de specialitate.

In replica, deputatul Remus Cernea a spus ca nu trebuie ca deputatii sa-si dea cu parerea in legatura cu creatiile artistice.
Proiectul a fost respins de Camera Deputatilor cu 310 voturi "pentru", 8 voturi "impotriva" si 17 abtineri.

Lungmetrajul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin si a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film strain.

 

Publicat de : ---
Data publicării: 25 Sep 2013 - 06:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41585&titlu=Deputat_PSD__Nu_cumva___Pozitia_copilului___a_fost_premiat_pentru_ca_se_doreste_denigrarea_romanilor?