Primaria Capitalei vrea sa faca inventarul arborilor uscati din Bucuresti [1]

Foto: parcuri

.ro

Municipalitatea vrea sa faca inventarul arborilor uscati din Capitala - proiect CGMBAdministratorii domeniului public din Bucuresti trebuie sa inventarieze in 30 de zile arborii si golurile din plantatiile de aliniament, trunchiurile fara coroana si plopii aflati in declin biologic, potrivit unui proiect ce va fi discutat joi de consilierii municipali.

Potrivit proiectului de hotarare, care urmeaza sa fie discutat in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), administratorii legali ai domeniului public trebuie sa inventarieze golurile din plantatiile de aliniament, arborii uscati, trunchiurile fara coroana si arborii din genul Populus (plop) aflati in conditii extreme de declin biologic, in termen de 30 de zile, in perioada de vegetatie a arborilor.

Daca proiectul va fi aprobat, inventarierea va trebui sa fie insotita de fotografia fiecarui exemplar si urmeaza sa fie facuta de inspectorii de specialitate ai administratiilor publice locale, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB) si cei ai Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

De asemenea, in momentul in care administratorii legali ai domeniului public intocmesc planul de defrisare si scoatere a radacinilor trebuie sa aiba intocmit si planul de plantare prin care sa inlocuiasca arborii avizati pentru defrisare.

"Tinand cont de conditiile de mediu in schimbare din municipiul Bucuresti, de intensificarea traficului si de structura actuala a plantatiilor din Bucuresti, propunem plantarea pentru compensarea arborilor uscati 100 la suta si in declin biologic avizati pentru defrisare, a speciilor de arbori din genul Fraxinus, Prunus, rezistente la conditiile de microclimat specific urban (...) si a speciilor autohtone in raport de 2/1 ", se arata in raportul de specialitate al proiectului de hotarare.

Actiunile de defrisare, scoatere a radacinilor, pregatirea terenului pentru plantat, precum si plantarea propriu-zisa a arborilor trebuie sa fie facute in maxim un an de la data inventarierii.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Sep 2013 - 05:53
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41600&titlu=Primaria_Capitalei__vrea_sa_faca_inventarul_arborilor_uscati_din_Bucuresti