Marți, 18 Noiembrie 2014 - 04:06 PM Aleg.RO: Conservatorii polonezi au ca?tigat primul tur al alegerilor locale

Publicat de: ---

romanialibera

Partidul conservator Lege si Justitie (PiS, opozitie) din Polonia a obtinut prima victorie din ultimii 9 ani in primul tur al alegerilor locale, conform unui sondaj efectuat la iesirea de la urne .

PiS a obtinut 31,5% din voturile exprimate, in timp ce liberalii din cadrul Platformei Civice (PO), aflati la putere din 2007 au obtinut 27,3%, potrivit acestui sondaj publicat de televiziunea publica dupa inchiderea scrutinului, la ora locala 21.00 (22.00, ora Romaniei), scrie Mediafax.

Partidul taranesc PSL, aliat cu PO in coalitia majoritara, a inregistrat un avans, clasandu-se al treilea, cu 17% din voturile exprimate. Alianta Stangii Democratice (SLD, opozitie) a obtinut 8,8%, potrivit acestui sondaj\'Este o veste foarte buna\', a declarat presedintele PiS Jaroslaw Kaczynski, \'o veste care face sa renasca perspective bune\' pentru viitor.

In schimb, pentru PO este vorba despre prima infrangere dupa o serie de sapte scrutine castigate incepand din 2006.Atat liderul PiS, cat si Ewa Kopacz s-au declarat convinsi ca vor obtine victoria in alegerile legislative de anul viitor, indemnandu-si sustinatorii sa \'munceasca din greu\'.

Peste 30 de milioane de polonezi cu drept de vot au fost chemati la urne sa aleaga in total aproape 47.000 de consilieri municipali, regionali si comunali in 16 voivodine (regiuni). Ei au votat totodata pentru alegerea a aproape 2.500 de primari.

In mai multe orase importante, candidatii partidului aflat la putere se claseaza primii, inclusiv la Varsovia si Gdansk (nord), dar nu au depasit pragul de 50% si urmeaza sa-si infrunte rivalii in al doilea tur de scrutin, pe 30 noiembrie.Candidati liberali au reusit sa fie alesi din primul tur la ŁódŒ (centru) si Lublin (est).

Partidul antieuropean Noua Dreapta (NP) al lui Janusz Korwin-Mikke, care a trimis patru deputati in Parlamentul European (PE) dupa ultimul scruin european, a obtinut 4,2%, un rezultat sub pragul de eligibilitate, mai arata sursa citata.

Miscarea Nationala poloneza (RN, extrema dreapta), din care fac parte cateva zeci de organizatii nationaliste mici, ultracatolice si antieuropene, a obtinut 1,7% din voturi, potrivit acestui sondaj.

Pana la 80% reducere la beletristica comenteaza /* (c)


(177 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Conservatorii polonezi au ca?tigat primul tur al alegerilor locale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57657194137573 seconds.