Klaus Iohannis: “Primarii care au schimbat partidul, ar putea fi revocati” [1]

Autor: Cristi Ionita

Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei, a anuntat ca solicita Senatului respingerea Ordonantei de Guvern nr

. 55/2014.

 

Este vorba de celebra ordonanta lansata inainte de alegerile prezidentiale si care permitea primarilor sa se transfere de la un partid la altul, respectiv ordonanta care permitea, pentru o perioada de 45 de zile, traseismul politic.

“OG 55, cu care PSD a dorit sa legalizeze traseismul politic, este blocata in Senat. Este nevoie de reluarea discutiilor ca sa terminam odata. In Camera Deputatilor a picat ordonanta, ea trebuie sa pice si in Senat”, a spus Klaus Iohannis.

Noul presedinte ales al Romaniei a afirmat ca doar in momentul in care Ordonanta respectiva va pica se va intra in normalitate si i-a amenintat pe primarii care s-au transferat de la un partid la altul ca sunt pasibili de revocare.

“Raspunsul meu pentru cei care au crezut ca le e mai bine in alt partid: sa le fie de bine, sa ramana acolo! Cei care au schimbat partidul sunt pasibili de revocare”, a declarat Iohannis.

Sustinandu-l pe acesta, Vasile Blaga, un alt lider liberal, a precizat ca PNL nu primeste traseisti in partid.


Publicat de : ---
Data publicării: 19 Noi 2014 - 06:02
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41760&titlu=Klaus_Iohannis__&_#8220_Primarii_care_au_schimbat_partidul__ar_putea_fi_revocati&_#8221_