Joi, 20 Noiembrie 2014 - 05:45 AM Aleg.RO: Valeriu Zgonea: “Votul prin corespondenta? Vorbim peste cinci ani”

Publicat de: ---

7plus Autor: Cristi Ionita

Desi Klaus Iohannis, noul presedinte ales al Romaniei, sustinea ca Legea electorala trebuie schimbata de urgenta, parlamentarii ezita sa treaca la fapte .

 

In plenul de miercuri s-a votat impotriva introducerii pe ordinea de zi a Legii electorale si a votului prin corespondenta, astfel ca parlamentarii mai au de asteptat inca cel putin o saptamana pentru eventuale discutii si negocieri.

Mai mult, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a anuntat ca despre votul prin corespondenta, pentru alegerile prezidentiale, se va disputa abia in 2019, cand cel putin teoretic sunt programate urmatoarele alegeri prezidentiale.

“Am stabilit cu liderii grupurilor parlamentare ca votul prin corespondenta este important pentru alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatului din 2016. Saptamana viitoare convocam comisia pentru modificarea legii si vom discuta acest capitol si aceasta initiativa parlamentara. Pentru alegerile prezidentiale discutam peste cinci ani”, a declarat Valeriu Zgonea.

Opozitia a solicitat inca de miercuri, cu prioritate, discutarea unui proiect de lege privind votul prin corespondenta insa Valeriu Zgonea a precizat ca este nevoie de timp “pentru ca votul prin corespondenta este definit diferit in functie de tipul de alegeri – local, parlamentare, prezidentiale”.


(235 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Valeriu Zgonea: “Votul prin corespondenta? Vorbim peste cinci ani” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63350892066956 seconds.