Zgonea: Votul prin corespondenta pentru prezidentiale, peste cinci ani. Acum vorbim de parlamentare [1]

„Am stabilit cu liderii grupurilor parlamentare ca votul prin corespondenta este important pentru alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatului din 2016

. Saptamana viitoare convocam comisia pentru modificarea legii si vom discuta acest capitol si aceasta initiativa parlamentara (privind votul prin corespondenta, n.r.) si vom gasi solutia oportuna ca in cel mai scurt timp sa avem o lege de alegere a Camerei si Senatului care sa includa votul prin corespondenta”, a spus Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, aceeasi comisie de modificare a legii va discuta „la momentul oportun” daca este util sa se introduca votul prin corespondenta si in Legea alegerilor locale.

„Pentru alegerile prezidentiale discutam peste cinci ani. Prioritatea noastra este ca niciun om sa nu fie blocat sa voteze viitorul Parlament al Romaniei”, a spus Zgonea, care a subliniat faptul ca votul prin corespondenta este definit diferit in functie de tipul de alegeri – locale, parlamentare, prezidentiale - in toate statele europene.

Zgonea a facut aceste precizari in replica la solicitarile reprezentantilor opozitiei de a modifica ordinea de zi de miercuri si de a discuta cu prioritate un proiect de lege privind votul prin corespondenta.

Citeste si: Tomac: I-am cerut lui Zgonea ca proiectul meu privind votul prin corespondenta sa fie marti in plen

 


Publicat de : ---
Data publicrii: 20 Noi 2014 - 05:45
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41808&titlu=Zgonea__Votul_prin_corespondenta_pentru_prezidentiale__peste_cinci_ani__Acum_vorbim_de_parlamentare