Ce mai spune Zgonea despre votul prin corespondenta pentru prezidentiale [1]

În replica la solicitarile reprezentantilor opozitiei de a modifica ordinea de zi de miercuri si de a discuta cu prioritate un proiect de lege privind votul prin corespondenta, Valeriu Zgonea a precizat ca votul prin corespondenta pentru prezidentiale va fi discutat peste cinci ani

.

Presedintele Camerei a aratat ca in acest moment prioritara este elaborarea unei legi pentru alegerile parlamentare care sa includa acest tip de vot.

„Am stabilit cu liderii grupurilor parlamentare ca votul prin corespondenta este important pentru alegerile pentru Camera Deputatilor si Senatului din 2016. Saptamana viitoare convocam comisia pentru modificarea legii si vom discuta acest capitol si aceasta initiativa parlamentara (privind votul prin corespondenta, n.r.) si vom gasi solutia oportuna ca in cel mai scurt timp sa avem o lege de alegere a Camerei si Senatului care sa includa votul prin corespondenta”, a spus Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, aceeasi comisie de modificare a legii va discuta „la momentul oportun” daca este util sa se introduca votul prin corespondenta si in Legea alegerilor locale.


Publicat de : ---
Data publicării: 20 Noi 2014 - 05:45
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41809&titlu=Ce_mai_spune_Zgonea_despre_votul_prin_corespondenta_pentru_prezidentiale