Tiriac: Bani la sport de la sanatate si invatamant, pentru ca ar fi investiti in aceleasi principii [1]

"Domnul Ponta mi-a facut o treaba extrem de importanta

. Dintr-o agentie de voiaj, m-a transformat intr-un minister al sportului. Daca domnul Ponta sustine sportul, atunci trebuie sa ii spuna doamnei Szabo ca o sa aiba de zece ori mai mult decat a avut anul asta, din PIB-ul Romaniei. Iar acest lucru il poate lua de unde vrea: de la sanatate, de la munca, de la invatamant, pentru ca este investit in aceleasi principii. Tanarul cu cat este mai sanatos, cu atat are mai putina nevoie de medicina, cu cat e mai sanatos, are si capul mai liber la invatamant. Nu mai avem infrastructura nici tehnica, dar nici sportiva", a spus Tiriac.

Ion Tiriac i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a asistat la ceremonie, emiterea unor legi pentru sprijnirea copiilor care doresc sa faca sport. "Domnule presedinte? Dumneavoastra faceti legile. Dati-ne si noua niste legi pentru societatea romaneasca de viitor. Toata lumea vrea o societate si niste copii sanatosi in viitor", a adaugat Tiriac.

Ion Tiriac a afirmat ca cele peste 400 de sali de sport construite in timpul mandatului de premier al lui Adrian Nastase sunt foarte bune, avand in vedere ca elevii pot practica diferite discipline, chiar daca nu toate indeplinesc dimensiunile necesare. "Actualului guvern i-am multumit pentru o singura ratiune: ca ne-a facut MTS dintr-o agentie de voiaj sau din ce era. De putut se poate. In 2004, s-au facut 430 de sali in sase luni de zile: bune, proaste sau medii. Se plang ca au fost construite prea scurte. S-au facut prea scurte pentru ca nu ne-au ascultat pe noi, cei care mai stim cat are o sfoara. Aoleu, ca ploua. Nu e vina nici a presedintelui sau primului ministru. Daca ploua intr-o sala este vina nemernicului care a construit-o", a completat Tiriac.

Citeste si: Ion Tiriac a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UNEFS

Omul de afaceri isi doreste ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, sa stopeze scandalurile dintre partidele politice. "Este un presedinte foarte democratic ales. Nu are nimeni, nimic de spus. Il cunosc foarte putin. Apare ca un om foarte onest, un ardelean foarte linistit. Eu sper sa fie un bun jucator, dar un jucator numai pe partea arbitrajului. Nu vreau sa fie un jucator activ, vreau sa fie un arbitru principal, un presedinte al tuturor romanilor, sa mai uite de partide, sa vada care este sistemul prin care am putea sa nu mai avem niciun fel de scandaluri", a subliniat Tiriac.

Fostul tenismen Ion Tiriac a primit, joi, in cadrul unei ceremonii organizate in Sala de Marmura a Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport (UNEFS) din Bucuresti, titlul de Doctor Honoris Causa al institutiei.

La eveniment au participat, printre altii, Ivan Patzaichin, Sandra Izbasa, Camelia Potec, Ilie Nastase, Razvan Florea, Cristina Varzaru, Dumitru Haradau, Mihai Leu, Marian Dragulescu, George Cosac, George Boroi, Carmen Tocala, Gabriela Szabo, Neculai Ontanu, Nadia Comaneci, Valeriu Zgonea, Valeriu Argaseala, Monica Rosu, Bogdan Stelea, Elisabeta Lipa, Stefan Birtalan, Octavian Bellu, Andreea Raducan si Doina Melinte.

In varsta de 75 de ani, Ion Tiriac a absolvit Institutul de Cultura Fizica si Sport, actualul UNEFS, in 1964. El a inceput sportul de performanta ca hocheist si a participat cu reprezentativa Romaniei la Jocurile Olimpice din 1964 de la Innsbruck. Tiriac a practicat si tenisul, el devenind din 1968 jucator profesionist. In palmares, Tiriac are un titlu de Grand Slam la dublu, alaturi de Ilie Nastase, la Roland Garros 1970.

De asemenea, Ion Tiriac a disputat trei finale de Cupa Davis, pierdute de fiecare data in fata Statelor Unite ale Americii.

Dupa retragerea din activitate in 1979, Tiriac a devenit om de afaceri, manager si impresar al mai multor jucatori, printre care Boris Becker si Marat Safin.


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Noi 2014 - 06:30
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41862&titlu=Tiriac__Bani_la_sport_de_la_sanatate_si_invatamant__pentru_ca_ar_fi_investiti_in_aceleasi_principii