Nitu a trimis ministrului Justitiei cererea DNA privind incuviintarea arestarii deputatilor Teodorescu si Marko [1]

Autor: C

. S.

Procurorul General Tiberiu Nitu a trimis, marti, ministrului Justitiei referatul Directiei Nationale Anticoruptie prin care se solicita incuviintarea arestarii preventive a celor doi parlamentari, vizati de DNA in dosarul in care este cercetata si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica.

 

DNA a solicitat incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila-Gabor si Teodorescu Catalin-Florin, iar marti, Tiberiu Nitu, Procurorul General al Romaniei, a trimis aceasta cerere ministrului Justitiei.  “In temeiul dispozitiilor art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei si ale art. 195 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputatilor republicat, in temeiul art. II din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 7/2011, raportat la prevederile art. 202 Cod procedura penala, si existand cazul prevazut de art. 223 alin. 2 Cod procedura penala, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis ministrului Justitiei referatul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a solicita incuviintarea arestarii preventive a deputatilor  Marko Attila-Gabor si Teodorescu Catalin-Florin pentru faptele descrise in referatele intocmite de procurorul de caz”, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Public.

Ambii deputati sunt suspectati de abuz in serviciu, in dosarul privind acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat, situat in zona Plumbuita, din Capitala.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Noi 2014 - 05:52
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41895&titlu=Nitu_a_trimis_ministrului_Justitiei_cererea_DNA_privind_incuviintarea_arestarii_deputatilor_Teodorescu_si_Marko