Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, retinuta de procurorii DNA in dosarul Alinei Bica [1]

taguri: fosta, sefa, anrp, crinuta, dumitrean, retinut, procuror, dna, dosar, alina, bica, propunere, arestare, preventiva

Fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, a fost retinuta, luni seara, de procurorii DNA, in dosarul Alinei Bica

. Dumitrean a fost dusa in arestul Politiei Capitalei si urmeaza sa fie prezentata, marti, cu propunere de arestare preventiva la ICCJ.

Alina Bica a fost arestata preventiv in dosarul privind acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat din Capitala.

Crinuta Dumitrean este acuzata de abuz in serviciu, dupa ce a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

De asemenea, tot de abuz in serviciu sunt acuzati si ceilalti fosti membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv, Oana Vasilescu, in prezent retinuta, deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si deputatul UDMR Marko Attila, pentru arestarea carora procurorii cer aviz la Camera Deputatilor, si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

Expertul evaluator Emil Nutiu, cel care a evaluat terenul de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, a fost si el arestat preventiv, sub acuzatia de abuz in serviciu.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiar al despagubirii pentru terenul supraevaluat, este cercetat sub control judiciar.

Anchetatorii sustin ca Gheorghe Stelian ar fi impartit cu alti trei oameni de afaceri cei 62 de milioane de euro - prejudiciul in urma despagubirii platite pentru terenul supraevaluat.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Noi 2014 - 05:52
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41910&titlu=Fosta_sefa_a_ANRP_Crinuta_Dumitrean__retinuta_de_procurorii_DNA_in_dosarul_Alinei_Bica