Vaticanul face apel la solidaritate: Francisc propune europenilor mai multa deschidere [1]

taguri: vatican, papa, francisc, parlamentul, european, imigranti, europa, avort, eutanasie, individualism, consumerism

Scurta vizita la Parlamentul European a sefului Bisericii Catolice a inclus o pledoarie in favoarea imigrantilor ilegali care trec marea Mediterana

. Adresandu-se deputatilor europeni, Suveranul Pontif a criticat totodata imbatranirea Europei si atitudinea fata de eutanasie si avort.

Suveranul Pontif a tinut marti un discurs in fata Parlamentului European in care a cerut insistent liderilor europeni sa dea dovada de deschidere fata de persoanele care vor sa intre ilegal in Uniunea Europeana. „Nu putem permite ca Marea Mediterana sa devina un mare cimitir! În barcile care ajung zilnic pe coastele europene, sunt barbati si femei care au nevoie de ajutor si sa fie primiti”, a declarat Papa Francisc in fata deputatilor europeni.

Amintind ca fondatorii Uniunii Europene si-au propus „depasirea diviziunilor”, liderului Bisericii Catolice a remarcat ca „marile idei care au inspirat odinioara Europa” par sa fi fost inlocuite de un birocratism care anuleaza adevarata solidaritate intre oameni. Papa a condamnat individualismul si consumerismul, „zalele unui angrenaj care ii trateaza ca obiecte de consum” pe toti cetatenii europeni, si a facut apel la abandonarea ideii „unei Europe inspaimantate si repliate spre ea insasi”.

Printre problemele care afecteaza Europa, Francisc a vorbit indirect si despre avort si eutanasie, informeaza Mediafax. Aducand in discutie „cazul unor persoane in faza terminala, batrani abandonati si lasati fara ingrijire, copii care sunt ucisi in pantec de mamele lor”, el a atras atentia ca impresia lasata de continent este „cea a unei bunici, a unei Europe care nu mai este fecunda si vie”. Suveranul Pontif a explicat totodata ca religia crestina nu ameninta caracterul laic al statelor europene sau independenta institutiilor UE, ci este „mai degraba o imbogatire” a acestora.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Noi 2014 - 05:52
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41922&titlu=Vaticanul_face_apel_la_solidaritate__Francisc_propune_europenilor_mai_multa_deschidere