Ce le-a transmis presedintele Comisiei Europene euroscepticilor [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Aceasta motiune de cenzura, depusa de grupul EFDD (Europa Libertatii si Democratiei Directe), prezidat de liderul partidului UKIP britanic Nigel Farrage, va fi supusa joi votului deputatilor europeni

. Dar ea nu are practic nicio sansa de succes, avand in vedere faptul ca Juncker are sprijinul principalelor grupuri politice.

Juncker "a permis multinationalelor sa bage miliarde in buzunare" prin sistemul de evaziune fiscala aflat in vigoare in Luxemburg, unde el a fost prim-ministru in perioada 1995-2013, a acuzat italianul Marco Zanni, din cadrul "Miscarii Cinci Stele".

"Sunteti patat si atat timp cat sunteti in acest post, aceata pata se va extinde la intreaga Comisie", a acuzat la randul sau britanicul Steven Woolfe.

"Nicio persoana cu bun simt nu poate sa creada ca va puteti bate sincer si ferm pentru a anula maine ceea ce ati facut", a declarat si presedinta Frontului National francez Marine Le Pen.

"Ar fi la fel de credibil sa fie numit Al Capone presedintele Comisiei pentru securitate si etica", a ironizat reprezentanta extremei-drepte.

"Eu va spun foarte solemn, va rog, incetati sa ma insultati!", a raspuns Juncker. Noua Comisie "va lupta impotriva evaziunii si fraudei fiscale", a dat asigurari el, pledand pentru "armonizare fiscala", dar nu contra "concurentei fiscale", cu exceptia cazului in care este "nesanatoasa".

"Nu va indoiti de cuvantul meu", a insistat el.

Confruntat cu euroscepticii - care detin numai o suta de locuri din 751 - Juncker ar putea conta pe sprijinul majoritatii celorlalte grupuri politice.

"Vreau ca (aceasta) Comisie sa continue sa lucreze", a declarat seful conservatorilor Manfred Weber. Daca Parlamentul va face sa cada Executivul, atunci planul de investitii de 300 miliarde de euro promis de echipa lui Juncker se va duce pe apa sambetei. "Luni de zile ar fi necesare pentru a forma un nou colegiu, asteptand economia si societatea europeana sa se prabuseasca", a declarat liderul socialistilor, Gianni Pittella.

"Vom vota impotriva acestei motiuni stupide", a insistat la randul sau liberalul Guy Verhofstadt.

In opinia ecologistei Rebecca Harms, "acest scandal relanseaza o ingrijorare asupra unor aspecte de functionare a Europei". "Cu toate acestea, nu este indeajuns sa spui aduceti-mi capul lui Jean-Claude Juncker pentru ca totul de fie in regula", a afirmat ea.

Citeste si Mesajul lui Jean-Claude Juncker pentru Klaus Iohannis Citeste si Ce spune Jean-Claude Juncker despre scandalul LuxLeaks Citeste si Negocierile pentru noua Comisie Europeana continua. Jean-Claude Juncker ar urma sa anunte miercuri schimbarile din echipa lui
Publicat de : ---
Data publicării: 26 Noi 2014 - 05:52
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41940&titlu=Ce_le_a_transmis_presedintele_Comisiei_Europene_euroscepticilor