Nou termen in cazul deputatilor Marko Attila si Catalin Teodorescu [1]

Membrii Comisiei juridice din Camera Deputatilor au amanat miercuri dezbaterea cererii ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila (UDMR) si Catalin Teodorescu (PDL)

.

Un nou termen a fost avansat pentru martea viitoare.

"Noi am considerat ca este normal sa se dea un nou termen. Termenul nu-l vom stabili noi. Vom face o adresa in care vom spune motivat ce s-a intamplat si vom sugera Biroului permanent sa stabileasca termenul urmator, luand in considerare ca luni fiind 1 decembrie este zi libera si atunci sa aiba in vedere o alta zi in care sa ne putem intruni", a declarat vicepresedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica, la incheierea sedintei.

Întrebat cand ar putea fi reluata sedinta Comisiei juridice in acest caz, Nica a raspuns ca probabilitatea ca termenul sa fie marti pentru dezbaterea din nou a acestui dosar este de "98%".

Nica a motivat decizia de amanare a dezbaterii dosarului prin faptul ca cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii celor doi deputati a venit cu o zi in urma, zi in care au si fost informati de Biroul permanent al Camerei.

Deputatul PDL Catalin Teodorescu a fost pus sub acuzare luni, in timp ce deputatul UDMR Marko Attila a fost anuntat ca este urmarit penal pe 21 noiembrie.

Cei doi au facut parte, alaturi de Crinuta Dumitrean (fost presedinte al ANRP), Alina Bica, Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu si Dragos Bogdan, din comisia care in martie 2011 a aprobat sa i se plateasca omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentand despagubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, desi in realitate acel teren valora mult mai putin.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Noi 2014 - 06:03
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41959&titlu=Nou_termen_in_cazul_deputatilor_Marko_Attila_si_Catalin_Teodorescu_