Amnistia si gratierea revin in Parlament. De aceasta data, deputatul Nicolae Paun vrea gratiere colectiva [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Deputatul Nicolae Paun a declarat, miercuri, ca va depune in urmatoarea sesiune parlamentara, la Parlament, un proiect privind gratierea colectiva a celor care au pedepse intre unu si cinci ani, pentru acte care nu au fost savarsite cu violenta

.

”Voi depune, in urmatoarea sesiune parlamentara, un proiect privind gratierea colectiva a unor pedepse pentru acte care nu au fost savarsite cu violenta, intre unu si cinci ani maximum”, a declarat Nicolae Paun, pentru Mediafax.

De altfel, Nicolae Paun nu este la prima astfel de initiativa. Tot deputatul minoritatilor rome, alaturi de deputatul PSD Madalin Voicu, au initiat controversatul proiect de lege privind amnistia si gratierea, respins chiar saptamana trecuta de Camera Deputatilor, dupa doi ani.

Plenul Camerei Deputatilor a respins proiectul de lege privind amistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse la presiunile PNL si PDL si dupa ce, in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, s-a inregistrat un numar record de votanti, de aproape 12 milioane.

Desi subiectul amnistiei si gratierii este considerat inchis, odata cu respingerea legii, un alt proiect care prevede gratierea pedepselor de pana la doi ani de inchisoare se afla in Parlament, fiind initiata de Cristiana Anghel.

Potrivit acestui proiect de lege, sunt excluse faptele goarte grave, precum omorul, violul si pedofilia. Concret, se gratiaza cu o treime pedepsele cu inchisoarea intre 2 si 5 ani inclusiv, cu o patrime pedepsele cu inchisoarea intre 5 si 8 ani inclusiv, o jumatate pedepsele aplicate persoanelor care au implinit 60 de ani, femeilor gravide, persoanelor cu copii in intretinere cu varsta de pana la 5 ani inclusiv, cu jumatate pedepsele aplicate persoanelor care, conform certificatului medical, sunt diagnosticate cu boli incurabile in faza terminala.

 

Citeste si Studentii si elevii din Moldova, aflati in Romania, vor calatori gratuit pentru a vota duminica Citeste si Aurescu: Am invatat la Haga ca putem invinge sentimentul mioritic al destinului nostru nefast Citeste si Bogdan Aurescu s-a intalnit cu Dean Thompson, caruia i-a amintit ca Romania inca asteapta un ambasador american
Publicat de : ---
Data publicrii: 27 Noi 2014 - 06:03
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=41971&titlu=Amnistia_si_gratierea_revin_in_Parlament__De_aceasta_data__deputatul_Nicolae_Paun_vrea_gratiere_colectiva