Instanta suprema: Mircea Rosca ramane in arest. Deputatul PNL este acuzat de trafic de influenta [1]

taguri: instanta, suprema, mircea, rosca, ramane, arest, deputat, pnl, acuzat, trafic, influenta

Instanta suprema a decis definitiv ca deputatul PNL Mircea Rosca ramane in arest

. Liberalul este acuzat de trafic de influenta dupa ce ar fi intervenit in favoarea unui var al sau si a unui om de afaceri care l-a denuntat.

Mircea Rosca a fost arestat pe 20 noiembrie, printr-o decizie a Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), pe care a contestat-o la aceeasi instanta.

Deputatul PNL a fost retinut, pe 19 noiembrie, dupa ce a fost audiat la DNA Ploiesti, unde a fost adus de anchetatori in urma perchezitiilor efectuate la domiciliul sau din Comarnic, judetul Prahova.

Deputatul PNL Mircea Rosca este acuzat de trafic de influenta, dupa ce in 2011, cand conducea PNL Prahova, a cerut de la un om de afaceri, care l-a denuntat la DNA, 20.000 de euro spre a interveni la presedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, si la alti membri ai Consiliului Local Azuga pentru ca firma denuntatorului sa dobandeasca terenuri in oras.

De asemenea, in perioada 2011-2014, acelasi Mircea Rosca ar fi intervenit pe langa factorii de decizie din institutii publice din judetul Prahova, respectiv Consiliul Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap Calinesti si Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare si Protocol Sinaia, in vederea atribuirii catre societatile detinute de varul sau, omul de afaceri Adrian Rotila, a unor contracte de achizitii publice.

Procurorii DNA sustin ca in schimbul acestor "interventii", Mircea Rosca ar fi primit de la Rotila aproximativ 90.000 de lei, constructii in valoare de 35.418,39 lei si folosinta unui autoturism marca Audi A8.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Noi 2014 - 05:58
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=42007&titlu=Instanta_suprema__Mircea_Rosca_ramane_in_arest__Deputatul_PNL_este_acuzat_de_trafic_de_influenta