Hollande vrea sa organizeze o conferinta pentru solutionarea conflictului israeliano-palestinian [1]

"Este o initiativa diplomatica pe care Franta este necesar sa o intreprinda", a declarat presedintele francez pentru posturile France 24, RFI si TV5 Monde

. El a evocat organizarea unei "conferinte care sa permita gasirea unei solutii la acest conflict".

"Este ceea ce ministrul Afacerilor Externe Laurent Fabius va spune maine (vineri)", intr-o dezbatere organizata in Adunarea Nationala asupra unei rezolutii care recomanda Guvernului francez sa recunoasca statul Palestina, a precizat presedintele socialist.

El nu a oferit precizari cu privire la data la care ar putea avea loc aceasta conferinta si nici care vor fi participantii.

Presedintele francez a subliniat ca, pentru Franta, conflictul este necesar sa fie solutionat "pe baza a ceea ce a fost intotdeauna parametrul major al pozitiei franceze: un stat palestinian recunoscut alaturi de un stat israelian cu garantia securitatii sale".

Dupa dezbaterea prevazuta vineri, deputatii sunt chemati sa se pronunte marti prin vot asupra rezolutiei cu caracter neconstrangator care invita Executivul francez sa recunoasca statul Palestina.

Negocierile intre israelieni si palestinieni au esuat in primavara, in pofida celor noua luni de naveta si eforturilor secretarului de Stat american John Kerry, iar orice perspectiva de reluare a negocierilor pare exclusa, in timp ce violentele se multiplica la Ierusalimul de Est si in Cisiordania ocupata.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Noi 2014 - 05:58
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=42030&titlu=Hollande_vrea_sa_organizeze_o_conferinta_pentru_solutionarea_conflictului_israeliano_palestinian