Dosarul Microsoft. Ecaterina Andronescu, AUDIATA la sediul DNA [1]

taguri: dosar, microsoft, ecaterina, andronescu, audiaza, sediu, dna, suspect, abuz, serviciu, luare, mita

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu este audiata joi, la sediul DNA, in dosarul licentelor Microsoft pentru scoli, in care este suspectata de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani

.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei si Cercetarii in perioada  28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003, ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii in perioada 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009, este acuzata de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Ecaterina Andronescu ar fi cerut mita de la companei SIVECO. Procurorii DNA nu au precizat insa care ar fi fost suma ceruta sau primita.

DNA a cerut in acest dosar avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri - senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Anchetatorii au mentionat ca, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

La DNA este asteptat si Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, care este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Noi 2014 - 05:58
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=42048&titlu=Dosarul_Microsoft__Ecaterina_Andronescu__AUDIATA_la_sediul_DNA_