Antonis Samaras, premierul Greciei: Miza alegerilor anticipate din 25 ianuarie este RAMÂNEREA TARII IN EUROPA [1]

Antonis Samaras, premierul Greciei, a declarat ca miza alegerilor anticipate din 25 ianuarie este \'ramanerea tarii in Europa\', facand aluzie la o posibila victorie a stangii radicale Syriza

. Antonis Samaras s-a prezentat marti la resedinta prezidentiala pentru a cere dizolvarea Parlamentului, asa cum prevede Constitutia, si organizarea alegerilor legislative anticipate pe 25 ianuarie, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

Posibila victorie a Syriza, care intentioneaza sa puna capat politicilor de austeritate si sa negocieze o noua restructurare a datoriei, provoaca ingrijorare luni, imediat dupa declansarea alegerilor anticipate.

\'Alegerile nu erau necesare\', a declarat Samaras, deplangand absenta consensului in randul deputatilor care a antrenat alegeri in momentul in care Grecia negociaza cu UE si FMI continuarea unui plan de ajutorare. Parlamentul elen a esuat luni in cea de-a treia incercare de a alege presedintele Republicii. Stavros Dimas, fost comisar european si candidatul Guvernului in alegerile prezidentiale, avea nevoie de 180 de voturi in al treilea tur de scrutin, dar a obtinut doar 168, exact ca in urma cu sase zile, cand a avut loc turul al doilea. In primul tur el a obtinut 160 de voturi.

FMI a anuntat, dupa aceea, ca si-a suspendat ajutorul, in vederea obtinerii unor clarificari, iar ministrul german al Finantelor Wolfgang Schaüble a declarat ca nu exista \'nicio alternativa\' la reformele incepute in Grecia. Spectrul iesirii Greciei din zona euro a fost agitat in mai multe randuri de catre creditori si Samaras, dar mai ales la ultimele alegeri legislative, in iunie 2012, cand tara se afla in plina criza.

Insa unii analisti au subliniat in mai multe randuri ca Grecia nu se afla in aceeasi situatie in prezent, ca Syriza si-a moderat pozitia si ca nu este de luat in calcul o iesire a Greciei din zona euro.

Castiga un card cadou cu 2000 de lei pe el! comenteaza /* (c)
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Dec 2014 - 06:25
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=42930&titlu=Antonis_Samaras__premierul_Greciei__Miza_alegerilor_anticipate_din_25_ianuarie_este_RAMANEREA_TARII_IN_EUROPA