Iohannis, dupa ce a participat la liturghia de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu: Doresc tuturor «La multi ani!» si un an 2015 binecuvantat [1]

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a spus, in predica pe care tinut-o la catedrala din Sibiu, ca se simte onorat de faptul ca presedintele Iohannis a participat la slujba si a afirmat ca si patriarhul Daniel il asteapta pe seful statului la o slujba

.

Streza a mai afirmat ca ii va oferi presedintelui pixuri si calendare cu insemnele Mitropiliei Ardealului.

Dupa predica, in jurul orei 11.45, Iohannis a iesit din catedrala insotit de IPS Laurentiu Streza, cei doi facand doua fotografii pe scarile lacasului de cult.

Ulterior, presedintele a dat mana cu mai multe persoane aflate in curtea lacasului de cult si le-a urat romanilor ”La multi ani!” si ”un an 2015 binecuvantat”.

”Va doresc tuturor «La multi ani!» si un an 2015 binecuvantat!”, a declarat jurnalistilor KlKlaus Iohannis

De asemenea, cativa oameni l-au aplaudat pe seful statului.

Apoi, Iohannis a intrat impreuna cu Laurentiu Streza in resedinta mitropolitului, unde a stat circa 20 de minute, iar la iesire presedintele a salutat oamenii si le-a spus din nou ”La multi ani!”.

Klaus Iohannis a ajuns la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, cu hramul ”Sfanta Treime”, din Sibiu duminica, in jurul orei 10.00, fara sotia sa, Carmen, el nefacand declaratii la intrarea in lacasul de cult.

La slujba au mai participat deputatul Raluca Turcan, care este si lider al PNL Sibiu, viceprimarul liberal al municipiului, Virgil Popa, precum si alti lideri ai PNL.

Liturghia duminicala de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu a fost condusa de mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza.

Intr-un mesaj postat pe Facebook duminica, seful statului preciza ca, potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Romane, in calitate de crestin luteran, va participa doar la prima parte a liturghiei, care se incheie cu citirea Evangheliei.

”Astfel, voi fi alaturi de toti romanii ortodocsi care, in primele zile ale anului 2015, se roaga pentru sanatate, intelepciune si pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra”, mai scria Iohannis.

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa a fost ridicata la inceputul secolului XX, dupa modelul celebrei Hagia Sofia din Istanbul, la scara redusa. Lacasul este si sediul Arhiepiscopiei Sibiului si Mitropoliei Ardealului.


Publicat de : ---
Data publicrii: 05 Ian 2015 - 05:50
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=42945&titlu=Iohannis__dupa_ce_a_participat_la_liturghia_de_la_Catedrala_Mitropolitana_Ortodoxa_din_Sibiu__Doresc_tuturor_ALa_multi_ani_A_si_un_an_2015_binecuvantat