Udrea, ?arestata? in Capitala [1]

Autor: Nicole Ionescu

Fix in ziua in care s-a implinit un an de la infiintarea PMP, presedintele formatiunii, Elena Udrea, a fost pusa sub acuzare pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere

. Procurorii anticoruptie sustin ca Udrea nu a mentionat imprumuturile acordate de fostul sau sot, Dorin Cocos, unei firme pe care acesta o detine, imprumuturi despre care presedintele PMP ar fi stiut, intrucat incasa dividende.

 

Elena Udrea are interdictie de a parasi Capitala pentru 60 de zile

Elena Udrea a fost saltata de pe strada, ieri, de procurori si dusa la DNA cu mandat de aducere pentru a fi audiata in dosarul Microsoft si in care fostul sau sot, Dorin Cocos, a fost arestat. A stat mai mult de patru ore de vorba cu procurorii, dar a refuzat sa faca vreo declaratie in fata acestora pe motiv ca nu poate raspunde pentru ceva ce nu stia.

Procurorii spun ca Udrea stia

Potrivit DNA, Elena Gabriela Udrea, fost ministru, in prezent deputat, era obligata sa isi declare averea, insa aceasta nu a notat, in declaratiile de avere din 2010, imprumuturile acordate de fostul sau sot, Dorin Cocos, firmei acestuia SC Euro Hotels International Co SRL, in conditiile in care Udrea declara incasarea de dividende de la aceasta societate. “Avand in vedere obligatia legala de a-si declara averea, faptul ca, in perioada 2009 – 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achizitionarea mai multor bunuri imobile a caror valoare depaseste veniturile obtinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactica se prezuma ca aceasta a utilizat veniturile din alte surse – imprumuturi, dividende, asumandu-si raspunderea pentru provenienta acestora”, sustin procurorii anticoruptie. Din probatoriul administrat pana la acest moment, rezulta ca Dorin Cocos a savarsit infractiunea de trafic de influenta, sumele de bani obtinute cu titlu de folos necuvenit din savarsirea acestei infractiuni fiind utilizate in achizitia de imobile si pentru creditarea societatilor.

Sub control judiciar

De cealalta parte, Elena Udrea sustine, cu zambetul pe buze, ca habar nu a avut de manevrele fostului sot. “Sa fie intrebat domnul Cocos”, a adaugat ea, dupa ce a fost intrebata in legatura cu acuzatiile de spalare de bani si fals in declaratii de avere. Chiar si asa, DNA a dispus masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile in cazul Elenei Udrea. Asta inseamna, printre altele, ca ori de cate ori este chemata de procurori sau politisti, Udrea trebuie sa raspunda ?prezent?, nu are voie sa paraseasca Bucurestiul fara incuviintarea realabila a procurorului competent si sa nu se apropie de ceilalti inculpati.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Ian 2015 - 05:51
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43686&titlu=Udrea__?arestata?_in_Capitala