Tariceanu, declaratie surprinzatoare despre Iohannis [1]

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a declarat ”bucuros”, luni, de ”dorinta de comunicare si de colaborare inter-institutionala” a presedintelui Klaus Iohannis, dupa intalnirea pe care a avut-o la Cotroceni cu acesta impreuna cu Valeriu Zgonea

.

”Am trecut in revista chestiuni de actualitate politica si de perspectiva, lucruri importate, care tin de relatia inter-institutionala. Ceea ce ma bucura, este ca constat la presedinte dorinta de comunicare si de colaborare interinstitutionala, asa cum este firesc, intr-o tara normala, cu institutii solide si care gandesc, totusi, in perspectiva, tinand cont de interesul cetateanului”, a spus Tariceanu dupa intalnire.

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit luni, la Cotroceni, cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, pentru discutii pe tema prioritatilor legislative ale sesiunii parlamentare.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis a punctat la intalnirea de luni cu Tariceanu si Zgonea nevoia de recredibilizare a Parlamentului.

"În cadrul consultarilor legate de agenda primei sesiuni parlamentare din acest an, presedintele Romaniei a subliniat nevoia de recredibilizare a Parlamentului in viata politica si in constiinta cetatenilor", arata Administratia Prezidentiala cu privire la intalnirea dintre seful statului si presedintii celor doua camere ale Parlamentului care a avut loc luni la Cotroceni.

Potrivit sursei citate, printre temele abordate in cadrul acestei intalniri s-au aflat conditiile de exercitare a votului in strainatate, eventualitatea schimbarii legii partidelor politice, finantarea transparenta a partidelor politice si a campaniilor electorale, modificarea legislatiei electorale.

Presedintia mentioneaza ca aceste teme vor fi detaliate pe parcursul noii sesiuni parlamentare si in cadrul intalnirilor periodice dintre seful statului si sefii celor doua Camere ale Parlamentului.


Publicat de : ---
Data publicării: 03 Feb 2015 - 04:17
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=43844&titlu=Tariceanu__declaratie_surprinzatoare_despre_Iohannis