Aviz din partea Comisiei juridice pentru urmarirea penala a lui Laszlo Borbely [1]

Membrii Comisiei juridice din Camera Deputatilor au votat in favoarea inceperii urmaririi penale in cazul deputatului Laszlo Borbely

. 16 deputati au votat "pentru", 5 voturi au fost "impotriva", iar 3 deputati s-au abtinut, transmite Agerpres . Deputatul UDMR sustine ca s-a comis un abuz in cazul sau, pentru ca singurul indiciu in plus in dosar este un autodenunt. Conform DNA, Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului si Padurilor, este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta.

"(...)Consider ca s-a facut un abuz si, evident, o sa-mi demonstrez nevinovatia si o sa fac demersurile legale care imi sunt la indemana pentru a-mi demonstra nevinovatia. Daca exista indicii temeinice, atunci intr-adevar trebuie ceruta redeschiderea dosarului. Or, acest autodenunt de nicio pagina dupa ce a fost depus, scris de mana in 29 decembrie 2014, in data de 5 ianurie 2015 deja a fost trimisa la Inalta Curte de Casatie si Justitie ordonanta de cerere a redeschiderii urmaririi penale. Nici macar cel care ar fi dat banii, acel om de afaceri din Oradea, nu a fost intrebat daca a dat banii sau nu intermediarului. Vreau sa va spun ca nu-l cunosc nici pe intermediar, nici pe omul de afaceri care e mentionat in autodenunt", a declarat Laszlo Borbely la iesirea din sala de sedinte a Comisiei juridice.

El a adaugat ca in autodenunt se afirma ca ar fi primit bani pentru unele lucrari efectuate la Apele Romane. "Din informatiile mele, aceasta firma nu a avut niciun fel de contract cu Apele Romane, acest aspect nefiind verificat de procuror. In plus, procurorul care a inchis acel dosar in 2012 trebuia sa ceara redeschiderea, ceea ce nu e cazul. Acest autodenunt, eventual putea fi baza unui nou dosar, pentru ca nu are nicio legatura cu dosarul inchis. Daca existau elemente noi, indicii temeinice in dosarul inchis in 2012, atunci evident trebuia analizata aceasta speta", a afirmat Borbely. Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut la inceputul acestei luni sesizarea Camerei Deputatilor pentru incuviintarea urmaririi penale in cazul fostului ministru Laszlo Borbely intr-un dosar mai vechi. Dosarul acestuia a fost redeschis dupa ce au aparut elemente noi. Anterior, Parlamentul a respins cererea procurorilor de ridicare a imunitatii. Conform DNA, deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului si Padurilor, este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta. DNA precizeaza ca cererea este formulata in cauza in care, la 17 ianuarie 2014, au fost trimise in judecata 3 persoane, in legatura cu infractiuni de coruptie.


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Feb 2015 - 05:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44898&titlu=Aviz_din_partea_Comisiei_juridice_pentru_urmarirea_penala_a_lui_Laszlo_Borbely