Udrea, audiata de procurori (VIDEO) [1]

Elena Udrea s-a prezentat marti dimineata la DNA, dupa ce luni seara deputatii au incuviintat noua cerere a procurorilor de arestare preventiva a deputatei in dosarul "Gala Bute" pentru trei noi infractiuni de luare de mita

.

Ajunsa la DNA, Udrea le-a declarat jurnalistilor ca este "obisnuita cu zilele astea". Întrebata daca se asteapta ca procurorii sa ceara marti in instanta arestarea sa preventiva, Elena Udrea a raspuns: "Telenovela fara sfarsit".

Avocatul lui Udrea: Încuviintarea arestarii, ilegala

Avocatul lui Udrea Marius Striblea care o insoteste pe deputata la DNA a declarat marti dimineata ca votul din Parlament nu a fost de avizare a cererii de arestare.

„Doamna Udrea a fost invitata astazi pentru a i se aduce la cunostinta in mod oficial noile acuzatii pentru care Parlamentul a dispus inceperea urmaririi penale. De asemenea, cred ca va fi o discutie foarte interesanta cu privire la votul din plen. Ieri nu a fost intrunita majoritatea ceruta de lege. Articolul cere sa existe o majoritate de jumatate plus unu din membrii camerei, iar ieri au fost doar 170 de voturi pentru, din 199 minim. Vom invoca faptul ca e un vot de neavizare, pentru ca nu exista majoritate prevazuta de lege”, a declarat Striblea.

Noua "telenovela" a inceput luni dupa-amiaza cand Udrea le-a povestit deputatilor care au suspus la vot noua cerere a DNA in dosarul Gala Bute, cum a ramas ea fara sutien in arest si cum s-a pazit de sobolani in cele cateva zile in care a fost inchisa.

Nu toti deputatii s-au lasat impresionati, iar majoritatea a aprobat noile cereri de avizare a urmaririi penale si arestare preventiva, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute" privind contracte incheiate de Ministerul Dezvoltarii cu mai multe firme.

Deputatii s-au pronuntat in favoarea cererii de incuviintare a arestului preventiv in cazul Udrea cu 170 de voturi "pentru" si 118 "impotriva".

Conform DNA, una dintre faptele de luare de mita are legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec.

Procurorii sustin ca, in 2010, Elena Udrea ar fi primit, indirect, pentru sine si pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentantii SC Termogaz Company SA, pentru a aproba finantarea la timp a contractelor de lucrari incheiate de aceasta societate cu mai multe unitati administrativ-teritoriale in cadrul programului "Schi pentru Romania".

A doua acuzatie de luare de mita se refera la platile efectuate de Compania Nationala de Investitii (CNI) catre SC Consmin SA.

Conform procurorilor, in perioada 2010 - 2011, Elena Udrea, impreuna cu Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii la data faptelor si suspecta in aceasta cauza, ar fi primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul SC Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.

A treia acuzatie de luare de mita vizeaza finantarea de catre minister a contractelor incheiate de Termogaz Company si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani.

Procurorii sustin ca, in 2011, Elena Udrea ar fi cerut si primit de la Adrian Gardean, pentru sine si pentru altul, foloase materiale in valoare de 10 la suta din platile efectuate de MDRT pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Feb 2015 - 05:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44899&titlu=Udrea__audiata_de_procurori__VIDEO_