Elena Udrea, audiata in dosarul Gala Bute: Nu am niciun motiv sa fac vreun denunt impotriva nimanui [1]

Elena Udrea s-a prezentat marti dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie

. Dupa patru ore de audieri, deputatul a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca nu a facut niciun denunt, dar a constatat ca cei care au fost prinsi ca au luat mita si au recunoscut ca au dat-o mai departe sunt in acest moment liberi. Procurorii DNA vor face miercuri o cerere la Inalta Curte pentru arestatrea preventiva a Elenei Udrea in dosarul ''Gala Bute".

ACTUALIZARE 19.50 "Nu mai bine ma ardeti pe rug decat sa mai jucam acest teatru absurd?", a scris Elena Udrea pe Facebook. Fostul ministru spune ca totul este facut pe repede inainte si ca sunt zeci de acuzatii total nefondate. "Nu exista, se pare, un infractor mai mare in Romania", scrie Elena Udrea, cu doar cateva ore inainte sa ajunga din nou in fata magistratilor.

ACTUALIZARE 16.00 Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru miercuri, ora 08.00, termenul pentru judecarea cererii DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute".

ACTUALIZARE 14:05 Elena Udrea a iesit de la sediul DNA si a negat toate acuzatiile. Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a spus ca procurorii DNA vor face miercuri o cerere la ICCJ pentru a fi arestata preventiv. Asta inseamna ca ea va fi prezenta miercuri in fata magistratilor Curtii Supreme si va fi audiata. Este importamnt de precizat ca aceasta decizie nu este definitiva, ea va putea fi contestata in cateva zile ori de de procuror, ori de avocatii Elenei Udrea, a explicat in Telejurnal corespondentul TVR Andreea Anghel.

ACTUALIZARE 13:10 Elena Udrea a iesit de la audieri, dupa patru ore. Deputatul a declarat ca nu a facut niciun denunt, dar a constatat ca cei care au fost prinsi ca au luat mita si au recunoscut ca au dat-o mai departe sunt in acest moment liberi.

Eu constat urmatorul lucru: toti cei care sunt prinsi ca au luat spaga sau au facut ceva ilegal este suficient sa declare ca au dat-o mai departe cuiva si sunt lasati liberi. Trebuie sa spun ca am dat si eu cuiva? Categoric nu! Tehnica asta a denuntului - recunosc si apoi denunt si spun mai departe am luat dar am dat nu stiu cui ii face pe cei care practica asta scapati, sunt liberi binemersi. Singurul care a ramas in arest in acest dosar e Rudel Obreja, care nu a fost de acord sa declare, a declarat marti Elena Udrea.

Ea a mai spus ca nu are "niciun  motiv" sa faca vreun denunt impotriva cuiva. Dupa ce stai trei luni in arest, probabil spui orice ca sa pleci, a mai spus Elena Udrea, dupa audierile de la DNA.

Procurorii DNA pot cere din nou arestarea preventiva a Elenei Udrea. Deputatii au aprobat luni a patra cerere in acest sens.

Luni, Elena Udrea a parasit pentru doua ore arestul la domiciliu si a incercat din toate puterile sa-i convinga pe colegi ca este o victima. Le-a povestit cu amanunte conditiile precare din arest si a dezvaluit ca a fost turnata de prietena ei. Nu a avut insa succes.

Citeste "Deputatii au dat aviz pentru arestarea Elenei Udrea! Udrea: "Sunt o tinta. Sunt vanata sistematic"".


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Feb 2015 - 05:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44903&titlu=Elena_Udrea__audiata_in_dosarul_Gala_Bute__Nu_am_niciun_motiv_sa_fac_vreun_denunt_impotriva_nimanui