Avocatul Lucian Bolcas il contrazice pe aparatorul lui Udrea [1]

Avocatul Lucian Bolcas a afirmat marti, dupa ce aparatorul Elenei Udrea, Marius Striblea, a anuntat ca va contesta votul din Parlament privind cererea de arestare, ca acesta nu poate fi contestat, spunand ca nu a fost a fost nimic in neregula

.

"Majoritatea este una simpla, care se raporteaza la totalul celor prezenti, nu este o majoritate calificata, care reprezinta jumatate plus unu din total al deputatilor. În aceste conditii, nu cunosc continutul sesizarii, dar ce a hotarat Biroul Permament este corect", a spus avocatul Lucian Bolcas, la Antena 3.

Întrebat cum poate fi contestat un astfel de aviz, Bolcas a raspuns: "Nu poate sa fie contestat. Hotararile Camerei Deputatilor in aceasta materie, nu pot sa fie contestate la Curtea Constitutionala".

Avocatul lui Udrea Marius Striblea a declarat marti dimineata ca votul din Parlament nu a intrunit conditiile pentru avizarea cererii de arestare.

„Cred ca va fi o discutie foarte interesanta cu privire la votul din plen. Ieri nu a fost intrunita majoritatea ceruta de lege. Articolul cere sa existe o majoritate de jumatate plus unu din membrii camerei, iar ieri au fost doar 170 de voturi pentru, din 199 minim. Vom invoca faptul ca e un vot de neavizare, pentru ca nu exista majoritate prevazuta de lege”, a declarat Striblea.


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Feb 2015 - 05:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44943&titlu=Avocatul_Lucian_Bolcas_il_contrazice_pe_aparatorul_lui_Udrea