PNL, demersuri pentru demiterea Avocatului Poporului [1]

Grupul parlamentar liberal incepe demersurile de demitere din functie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea

.

Anuntul a fost facut de deputatul PNL Mircea Toader, care a explicat ca Ciorbea ar fi refuzat sa-si exercite atributia de a invoca exceptia de neconstitutionalitate in cazul unor ordonante emise de Guvern.

"PNL va promova si va incepe demersurile pentru demiterea acestui Avocat al Poporului care se numeste Victor Ciorbea, care nu a urmarit decat interesele personale in aceasta functie pe care o are. Procedura este parlamentara si noi o vom promova in conformitate cu legea", a afirmat Toader, potrivit Agerpres.

O decizie politica in acest sens va fi luata la urmatorul Birou permanent al partidului, a mai spus deputatul PNL.

În conditiile in care legea prevede ca dreptul de a sesiza CCR asupra ordonantelor Guvernului apartine exclusiv Avocatului Poporului, Mircea Toader a prezentat un proiect legislativ pentru completarea Legii nr.35/1997 privind organizarea si functionarea acestei institutiii.

Toader a explicat ca, fiind desemnat prin girul partidului sau coalitiei aflate la guvernare, Avocatul Poporului nu este dispus sa sesizeze CCR, indiferent daca prevederile ordonantelor emise de Guvern incalca flagrant drepturi si libertati fundamentale.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Feb 2015 - 05:40
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44989&titlu=PNL__demersuri_pentru_demiterea_Avocatului_Poporului_