Ponta: Vom vota pentru numirea facuta de Iohannis la conducerea SRI [1]

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, 25 februarie, dupa ce a iesit din sala de plen a Camerei Deputatilor, ca parlamentarii social-democrati il vor sustine la conducerea SRI pe Eduard Hellvig, propus de presedintele Klaus Iohannis

.

“Vom vota pentru numirea facuta de presedintele Iohannis la conducerea SRI (…) Cred ca un echilibru trebuie pastrat. Fiind vorba de persoana domnului Hellvig, cu care am lucrat foarte bine in momente importante si dificile in USL, il vom vota, insa ca principiu trebuie sa discutam daca intr-adevar toate institutiile importante din Romania trebuie sa fie conduse doar de persoane care apartin aceleiasi forte politice (…)”, a raspuns Ponta unei intrebari legate de faptul ca liberalii ar fi spus ca social-democratii tergiverseaza votul pentru nominalizarea lui Hellvig la sefia SRI.

El a adaugat ca isi doreste, in acelasi timp, sa poarte o discutie despre “renuntarea la ipocrizie”.

“Anul trecut am auzit sa nu ia PSD toata puterea si era corect acest discurs. (…) Acum, insa, nu mai e valabil, acum toate numirile se fac de la PNL, ceea ce nu cred ca este in regula (…)”, a precizat Ponta.

Intrebat daca intentioneaza sa discute cu presedintele Iohannis ca seful SIE sa fie din partea social-democratilor, Victor Ponta a spus ca nu crede ca se va intampla asa, adaugand ca e importanta o discutie despre “pastrarea unui echilibru”, care este “cea mai buna solutie”.

“Nu cred ca va numi de la social-democrati, sa nu ne facem iluzii. Asa a facut dictatorul Basescu, a numit de la Opozitie. Acum, cand e democratie, nu se va numi de la Opozitie. Dar sa discutam, sa pastram un echilibru cred ca este solutia cea mai buna. E un principiu pe care dansii l-au anuntat anul trecut si pe care as vrea sa-l respectam si anul acesta, si anii viitori”, a mai precizat Ponta. (Agentia Nationala de Presa AGERPRES)


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Feb 2015 - 05:40
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=44998&titlu=Ponta__Vom_vota_pentru_numirea_facuta_de_Iohannis_la_conducerea_SRI