Vot in Camera Deputatilor pentru Marko Attila [1]

Plenul Camerei Deputatilor voteaza miercuri cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor

.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat luni cererea DNA in cazul deputatului UDMR Marko Attila Gabor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive. Potrivit vicepresedintelui Comisiei juridice, Ciprian Nica, pentru retinere au fost 17 voturi pentru, unul impotriva si unul nul, iar pentru arestare preventiva s-au inregistrat 16 voturi pentru, unul impotriva, o abtinere si un vot nul.

Deputatul UDMR nu a fost prezent la comisie, fiind reprezentat de doi avocati.

Acestia au transmis ca Marko Attila Gabor este in Ungaria, "ca nu se sustrage retinerii sau arestarii si ca vrea sa isi dovedeasca nevinovatia".

DNA a cerut din nou incuviintarea retinerii si arestarii pentru Marko Attila. Deputatul este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in dosarul ANRP.

Este pentru a doua oara cand DNA solicita retinerea si arestarea preventiva a deputatului.

Pe 3 decembrie 2014, Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a deputatului UDMR Marko Attila, in dosarul fostului sef al DIICOT Alina Bica, privind despagubirea acordata de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitala.

Deputatul UDMR a mai fost condamnat la sfarsitul anului trecut la 3 ani cu suspendare pentru retrocedarea ilegala a unei cladiri.

În luna decembrie, deputatul a fugit la Budapesta, avocatul sau declarand ca premierul ungar Viktor Orban i-a acordat protectie si azil politic.


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Apr 2015 - 05:35
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=45812&titlu=Vot_in_Camera_Deputatilor_pentru_Marko_Attila