Parlamentul nu discuta miercuri modificarea statutului deputatilor si senatorilor [1]

"Birourile Permanente au decis sa sesizeze Comisia pentru statut pentru aceste proiecte de modificare a statutului deputatilor si senatorilor

. Am sesizat comisia si modificarile la statut se vor dezbate la prima sedinta a comisiei si apoi in plen, la prima sedinta dupa elaborarea raportului", a spus Orban.

Intrebat cum se va judeca o speta a procurorilor pana la modificarea statutului, Orban a precizat: "Conform textului constitutional, articolul 176, aliniatul 2, care spune ca hotararile Parlamentului se adopta cu majoritatea deputatilor, respectiv, senatorilor".

El a mai spus ca liberalii au sesizat Curtea Constitutionala in urma votului la Dan Sova.

Senatul a respins, saptamana trecuta, solicitarea Parchetului de arestare preventiva a senatorului PSD Dan Sova, luand in considerare prevederile Statutului deputatului si senatorului, care precizeaza ca o astfel de hotarare va fi adoptata cu votul majoritatii senatorilor.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Apr 2015 - 05:35
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=45814&titlu=Parlamentul_nu_discuta_miercuri_modificarea_statutului_deputatilor_si_senatorilor