Scutaru, sub control judiciar

     George Scutaru a fost pus sub control judiciar si este urmarit penal pentru complicitate la luare de mita si spalare a banilor, dupa ce ar fi primit 170

.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primita de o persoana cu functie de conducere din administratia locala, potrivit DNA.
     Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa transmis vineri ca a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a luat masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand din 3 aprilie, fata de George Adrian Scutaru, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid, pentru infractiunile de complicitate la luare de mita si spalare a banilor.
     Potrivit procurorilor, in anul 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala, denuntatoare in cauza, a pretins si primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mita, de la o persoana care i-a cerut sa o ajute in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren din municipiul Buzau.
     Din banii primiti, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-ar fi dat lui Scutaru suma de 170.000 de euro, "provenienta si modul in care s-au obtinut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian", au precizat procurorii.
     "Suma de 170.000 euro, primita in numerar de Scutaru George-Adrian de la denuntator, a fost disimulata prin incheierea de contracte de publicitate, fiind folosita in campania electorala din anul 2008", au scris procurorii in ordonanta prin care s-a dispus masura controlului judiciar.
     Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, George Scutaru ar fi fost citat la DNA intr-un un dosar in care este vizat Cristinel Bigiu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau. Bigiu este suspectat ca, in perioada in care a fost prefect al judetului Buzau, ar fi luat mita pentru a interveni la alte persoane cu functii de conducere in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unor terenuri din municipiul Buzau.
     In acest dosar, fostul ministru al Internelor Cristian David este acuzat ca in 2008 ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unui teren de 15 hectare din municipiu.   
Publicat de : ---
Data publicării: 06 Apr 2015 - 05:35
 

Link știre