Horia Georgescu ramane in arest [1]

Fostului sef al ANI, Horia Georgescu, i-a fost respinsa cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive, astfel ca acesta ramane in continuare in arest

.

Totodata, magistratii au respins si contestatiile celorlalti retinuti in acest dosar: Mihnea Remus, deputatul PNL Theodor Nicolescu, Ingrid Mocanu, Visioiu Gheorghe si Canagiu Constantin.

„Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatii Iuoras Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Catalin, Popa Mocanu Ingrid Luciana, Georgescu Horia, Visoiu Gheorghe, Canangiu Constantin Catalin impotriva incheierii din 14 aprilie 2015 a Înaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, pronuntata in dosarul nr. 1417/1/2015. Obliga inculpatii Iuoras Mihnea Remus, Nicolescu Theodor Catalin, Popa Mocanu Ingrid Luciana, Georgescu Horia, Visoiu Gheorghe, Canangiu Constantin Catalin la plata sumei de cate 125 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de cate 25 lei, reprezentand onorariul partial al aparatorilor desemnati din oficiu pana la prezentarea aparatorilor alesi, se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei”, se arata in minuta sedintei de judecata, potrivit Stiripesurse.

Fostul sef al ANI este acuzat de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, fapte comise in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP. Prejudiciul din dosar se ridica la 84 de milioane de euro.

Horia Georgescu a fost arestat preventiv in 18 martie, in dosarul in care este acuzat ca a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).


Publicat de : ---
Data publicării: 23 Apr 2015 - 05:37
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46265&titlu=Horia_Georgescu_ramane_in_arest