Deputatul Ochi (PSD), acuzat de luare de mita: ”Sunt altceva decat stiti dumneavoastra cu oamenii astia cu coruptia” [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Acuzat de DNA ca a luat o mita de 490

.000 lei pentru incredintarea unui contract de asfaltare cu dedicatie pe cand era vicepresedinte CJ Brasov, deputatul PSD, Ion Ochi, sustine ca a sacrificat multe in viata sa si a familiei sale si ca nu regreta ce a facut. Pe numele sau, procurorii au trimis o cerere de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

”La momentul asta este vorba de un dosar care a fost solutionat o data, s-a dispus atunci scoaterea, s-a redeschis si s-au schimbat datele problemei. Nu stiu despre ce este vorba mai mult.  A fost o lucrare executata si s-a platit lucrarea. Daca asta inseamna prejudiciu, asta ramane sa stabileasca o instanta. Asa cum am lasat-o eu, asa este si acum. Asa cum am lasat-o in perioada cand eram acolo si asta era treaba noastra sa facem drumuri judetene, tot asa este si acum”, a spus deputatul Ochi.

Acesta urmeaza sa-si consulte dosarul, iar saptamana viitoare plenul Camerei Deputatilor va vota cererea procurorilor. ”Eu sunt un om care a sacrificat mult in viata mea si din viata mea si din viata familiei mele pentru a-mi face datoria de cetatean, de vicepresedinte si de deputat.  Sunt altceva decat stiti dvs cu oamenii astia cu coruptia”, a fost pozitia lui Ochi. DNA il acuza pe Ochi ca, in a doua jumatate a anului 2011, cand acesta era vicepresedinte al CJ Brasov, ar fi convenit cu omul de afaceri Dorin Cristian Nica ca firma acestuia sa execute lucrari de reparatie a drumului judetean 112D (Prejmer - Lunca Calnicului). „Prin aceasta, a urmarit obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012 (alegeri in urma carora a si devenit deputat)”, sustine DNA.

Firma respectiva a executat 60% din lucrari fara sa existe vreun contract cu CJ Brasov sau cerinte tehnice. Intelegerea dintre Ochi si omul de afaceri a fost ca firma acestuia sa achizitioneze materialele de constructie de la firma lui Ion Ochi, de unde si acuzatia de luare de mita. Firma deputatului Ochi a primit 490.000 de lei de la firma lui Nica, pentru „agregate minerale”, conform DNA. Banii au fost remisi abia dupa ce firma lui Nica a primit banii de la CJ Brasov, deci spaga s-a platit practic din banii publici.  

Citeste si DNA cere aviz pentru arestarea deputatului PSD Ion Ochi, acuzat de luare de mita
Publicat de : ---
Data publicrii: 24 Apr 2015 - 05:33
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46279&titlu=Deputatul_Ochi__PSD___acuzat_de_luare_de_mita__aSunt_altceva_decat_stiti_dumneavoastra_cu_oamenii_astia_cu_coruptiaa