Parlamentarii se simt amenintati de DNA [1]

Autor: Ana-Maria Ludatser

Cand aud de DNA, parlamentarii parca aud de dracu

. Marturisirea a fost facuta de un senator liberal, care a recunoscut ca in randul alesii exista o teama fata de actiunile procurorilor.

 

DNA a bagat frica in deputati si senatori

Desi sustine ca personal nu are nicio apasare, liberalul Cristian Bodea a vorbit pentru prima data despre presiunile si amenintarile venite din partea DNA. Un exemplu in acest sens, sustine senatorul, il reprezinta chiar documentul prin care procurorii au cerut acces la anunite inscrisuri ale Senatului. In opinia acestuia, cererea DNA aduce mai degraba cu demonstratie de forta.  Chiar daca admite teama si frustrare, Bodea precizeaza ca nu exista vointa politica pentru o schimbare de legislatie. ?Eu le tot spun si celor de la PSD – degeaba ne plangem daca legile in vigoare, Codul penal facut de Alina Bica le permite procurorilor sa faca atatea lucruri. Trebuie sa modificam legea, sa restrangem aceste dreaturi discretionare ale procurorilor, pe care acum vad ca vor sa si le extinda. In momentul acela nu vom mai avea nici exces in adresari, nici excesc in arestari, iar  noi putem sa ne scoatem din aceasta protectie suplimentara?, a mai spus Cristian Bodea.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 24 Apr 2015 - 05:33
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46292&titlu=Parlamentarii_se_simt_amenintati_de_DNA