Cel putin un mort intr-un atac armat comis la o filiala a partidului de guvernamant din Turcia [1]

Atacul a avut loc la sediul AKP din orasul Batman, situat in regiunea Anatolia (sud-estul Turciei), informeaza ziarul Hurriyet

.

Un barbat a deschis focul in interiorul sediului partidului de guvernamant, omorandu-l pe Abit Nasiroğlu, fiul fostului deputat Nezir Nasıroğlu. O alta persoana a fost ranita, fiind transportata in stare grava la spital.

Autorul atacului a fost capturat de serviciile de securitate turce.

Numeroase incidente de securitate au avut loc in Turcia in contextul apropierii scrutinului legislativ programat pe 7 iunie.

In urma cu cateva zile, persoane inarmate au atacat sediul Partidului Popular Democrat din Ankara.

Doua persoane au deschis focul, pe 1 aprilie, spre sediul central al Politiei din Istanbul, unul dintre agresori fiind impuscat mortal de autoritati. Cu cateva ore inainte, membri ai miscarii marxiste Frontul Revolutionar al Eliberarii Poporului (DHKP-C) omorasera un procuror intr-o instanta din Istanbul, dupa care fusesera impuscati mortal de fortele speciale. Intr-un alt incident, un barbat inarmat fusese retinut dupa ce patrunsese in sediul din Istanbul al Partidului pentru Dreptate si Dezvoltare (AKP, aflat la guvernare).


Publicat de : ---
Data publicrii: 24 Apr 2015 - 05:33
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46296&titlu=Cel_putin_un_mort_intr_un_atac_armat_comis_la_o_filiala_a_partidului_de_guvernamant_din_Turcia